Friday, December 24, 2010

WATERMARK DARI R4T

kemarin kan aku dok kecoh2 sangat pasal watermark kan, hari nie aku dapat satu dari kie-yu, tuan blog RUMAH 4 TINGKAT, terharunye ada orang bagi aku watermark, yg kat atas tu kie-yu yg buat. cantik kan, ada tulisan camtu, harap kat aku ner leh jadi camtu kan,  TERIMA KASIH buat kie-yu kerana susah payah buat watermark untuk my blog. sangat suka watermark baru nie.


try test kat gambar bawah nie lak.


kemarin ada orang tanya benda pe watermark tu kan, aku nak jawap kat sini ok, dia macam logo blog kita le kot kalau tak silap, aku pun tak pasti gak. yang aku tau bila gambar kita ada watermark susah sikit org nak curik. yang penting bila kita ada watermark org senang nak ingat blog kita.

sape2 yang arif pe benda watermark leh la komen kat cini ok.



p/s : en3 untuk esok dah siap AUTO PUBLISH tapi tak sempat lak nak letak watermark baru. hari cuti aku memang tak online. sunguh buzy dirumah n keluar berjalan heheeh.

4 comments:

LyNn'Azlina said...

watermark tu kira cap mohor tuk protect gambar2 kita...sangat penting spy org xley amik gambar kita sesuka hati

Myra Jay said...

Hehe, mmg cun... syokkan ada org sudi tlg wat.. Thniah..

Kie-yu said...

dear..watermark ni kena masukkan pakai photoscape baru jadi

cbe gune tutorial ni:

http://weedaleim.blogspot.com/2010/12/tutorial-cara-pasang-watermark-pada.html

elleyayah . said...

orang yg tanye ape tu watermark tu.saya la kn.hehe :D