Pages

Tuesday, December 28, 2010

wajib singah sini bila balik dari air terjun sedim


  


gambar p.cik google


Sape pernah p air terjun sedim, aku dulu2 ada le p, sekarang dah tak minat camtu, lagipun macam2 kes penyakit sekarang so takut nak p mandi. Tapi aku dok tengok ramai gak orang dop p kan. Macam mana aku tau kalau aku tak p ek. Sebenanye sedim tu dekat je ngan umah tok aku, sejak akhir2 nie rajin balik umah tok aku, tu pasal aku tau heheh…kat sana leh buat macam2 aktiviti kan, 

Di antara aktiviti yang menarik dan selalu dianjurkan di sini ialah : Jungle Trekking , Night Walk Jungle Survival, Gunung Bintang Summit , Sedim River Exploration , Lubuk Kawah River Crossing , Summer Camp, Motivational Camp, Teambuilding, White Water Rafting, Family Day & Treasure Hunt. 



gambar p.cik google

Jika anda dari selatan melalui lebuhraya PLUS, selepas Toll Juru iaitu di Seberang Jaya  gunakan jalan susur ke Grik kemudian masuk ke BKE (Butterworth Kulim Expressway). Jika anda dari Utara anda boleh keluar di Sungai Petani dan menuju ke Baling.

Selalu lepas balik dari air terjun sedim aku selalu tengok ramai tol orang singgah makan kat satu kedai nie. Aku pun selalu singgah gak kedai makan tu, memang sedap arr makanan yang dijual kat citu, dah le murah lagi sedap lak tu.



kalau dalam perjalanan balik  kedai nie terletak sebelah kanan jalan, berdekatan kedai tu kawasan umah orang ada 5 biji buah umah yg berkembar. dah leh nampak kain rentang tulis  










Kawasan dalam kedai tu pun bersih dan selesa, kalau nak suasana berbeza leh makan kat meja yg kat bawah pokok tu, sangat suka kedai nie tau.


jom tengok menu pe yang ada, ada macam2 gak. harga murah le dari kawasan aku huhuhu..makan panas2 memang sedap.


mee kuah nie sangat sedap, balik umah sampai teringat2 nak datang lagi tau. korang mesti cuba tau kalau p sana.


Bakso nie pun sedap gak. sup n bebola ikan  sendiri memang best arr



yang nie mee goreng, aku oder bawa balik, dah sejuk arr sampai umah, kalau makan kat sana, memang sedap arr,makan panas2


nasi goreng kampung, bawa balik makan kat umah untuk mak aku...



6 comments:

Myra Jay said...

Macam sedap je, tp xpenah singgah pun lg... Nnti nk try la, tp xtau bila..hehee

elleyayah . said...

bestnye g mandi2 kat air terjun.da lama xg air terjun.airnya sejuk kn..

LyNn'Azlina said...

uish!ujan2 ni tgk makanan tu nmpk sedapla...

shera haifa said...

wahh..tiba2 ngidam bakso lak..laparnye

elleyayah . said...

bakso br pas mkn.sedap tuhh.

Ummi Hanie said...

baruuu je pegi ahad sudah...first time lak tu...

ade gak mcm trnampak gerai bakso,mee kuah tu...teringin gak tp xsinggah :p

Newer Post Older Post Home