Pages

Sunday, December 5, 2010

baju sekolah yang best zamanku

mari beli baju sekolah, sibuk kedai jual baju sekolah kan, dah lama tinggal  sekolah baju sekolah pun dah tak wujud lagi kat umah, tak dak sape di rumah aku yang bersekolah lagi. yang masih belajar pun adik aku je sambung digree. aku je yang tak sambung digree. buat setakat diploma je, malas nak sambung, risau hutang aku bertambah dalam erti kata lain, aku malas le heheh.


baju sekolah yang femous sampai semua orang nak beli, mesti le baju sekolah CANGGIH kan.. ada sepasang pun dah kira untung, mahal arr baju tu dulu, kalau beli baju biasa lagi murah, kain berkualiti dah tentu mahal cikit kan, dulu susah tau, semua sekolah lagi, cian mak aku nak kena sara sorang diri. so beli baju murah pun tak kisah, janji ada 2 helai dah cukup. budak2 sekarang berapa helai ek??..baju kain licin cikgu tak bagi pakai kan zaman dulu, nape thah...oooo dah ingat sebab jarang, so nak kena denda cuba le pakai ek huhuh..dulu2 le.dulu p sekolah wajib pakai singlet tau, sape tak pakai kena denda.


masa zaman sekolah menengah dulu tren tudung lipat depan, apa fesyen pun aku tak faham, ramai tol duk buat camtu, pelik semacam je aku tengok. nak tudung depan keras, letak lilin pastu iron, kena angin mantain tak bergerak kan hahaha. nak up sikit pakai plastik jernih depan tudung, tudung terbentuk elok je. macam2 tol zaman sekolah dulu2. tapi kalau pakai plastik jernih tu kena rampas ngan cikgu lak, cikgu nie jelous le tu tengok student lagi cantik kan hahahah...banyak lagi cite zaman sekolah, bila2 ada idea cite lagi k.

2 comments:

Myra Jay said...

Btul tu Iz..Zmn sekolah is the best, tak ksh smada baju mahal @ murah, kasut cantik @ x, yg pnting bestla.. :)

elleyayah . said...

teringat zaman sekolah dulu2.

time darjah 1,takut nak pergi sekolah lah.hehe

rindunye zaman sekolah.pakai bj sekolah.

dah 2 thn sy tinggalkn sekolah.dan sekrang ni sy bljr kt mktb perguruan.peratuan n life still sama skit cm sekolah la.hehe

Newer Post Older Post Home