Pages

Friday, May 19, 2017

Tips book Hotel 4star @ 5 star dengan harga murah










Assalamualaikum...
hai u all
haritu ai ada janji nak share  camna nak book hotel yang best dengan harga murah kan sapa yang follow ai punya instaqram taw lah kan.
maaf lambat update blog sebulan lebih baru ada mood nak menulis hahah.

sapa yang nak cuti-cuti dengan harga bajet boleh baca ai punya blog hokey
tips nie berguna untuk merehat badan dan minda setelah penat  n letih bekerja dan sebagainya.
tak perlukan modal yang banyak,  spend dalam RM 300.00 camtu. hotel lepas yang kitaorang pilih

Copthorne Orchid Hotel Penang




kos perjalan pun murah sebab tempat dalam negeri sendiri je bezanya dok hotel best. dapat gak lah merasa kan hahahah... selalunya kalau p berjalan negeri lain of coz dok hotel biasa-biasa je kan keutaman untuk berjalan bukan p berehat. kalau nak berehat dan nak rasa dok hotel 4 bintang  atau 5 bintang baik dalam negeri je jimat hokey. hotel kat Penang kebayakan yang best dan berstar dok tepi laut meh lah kita menikmati hidup he3...

haritu book bilik dalam RM 238 termasuk breakfast  + dapat view laut.
kalau nak murah lagi boleh pilih yg tak mgadap laut n yang tak termasuk breakfast hokey. duit baki buat makan + minyak. tak perlu duit shopping hahah..


TIPS paling penting dekat mana nak book dengan harga murah ?

kalau kat TV dok iklan kata TRIVAGO harga paling rendah kan, tapi setelah ai  buat servey 5 web paling hot. AGODA menunjukan harga paling murah, pas tu dapat extra diskaun lagi tu yg best he3... so haruslah korang kena sign in agoda punya web. 

Untuk dapat harga murah kena rajin tengok harga kadang-kadang dia hantar e-mail bagi diskaun 80% lah tapi bila korang cek tak murah sgt pun so tunggu lagi or cek hari lain akan ada hari yg betol- betol murah ikut bajet korang.


sebelum nak book of coz kena tengok view hotel n bilik tu dulu menarik ke tak, best ke tak kan :)

Harga yang korang tengok mula-mula tu bukan harga sebenar lagi nanti tambah itu ini jadi harga bertambah.











Irfan paling happy, masa nie 5 bulan dah, masa dulu tak terfikir pun bila dah ada anak fikir nak p berehat tempat best je hahah...penat taw jadi mak mak rupanya hahah...thanks mak besarkan cek dari kecil sampai dewasa.



private beach



breakfast depan kolam renang
view dari bilik




sapa ada minat yang sama dalam organic gardening boleh follow ig kita taw, pastu boleh tukar-tukar pendapat n tips gardening :)




Tuesday, April 11, 2017

cara mudah mandikan baby untuk first mum.



Assalamualaikum...
hai u all

Harini nak share pasal benda yang sangat membantu korang bagi yang first mum. Serius aku tak taw pun yang benda nie wujud sebelum nie, sebabnya semua anak buah aku 4 orang masa baby semua mandi pakai besen mandi baby je. Bila dah ada anak sendiri, bab paling susah aku rasa tang nak bagi anak aku mandi. Dalam pantang xpa lah mak aku bagi mandi kan. lepas dah habis pantang of coz kena buat sendiri ngeri tol aku rasa, lagi susah dari bersalin aku rasa hahah... bila dah hantar mengasuh ok terlepas dah cabaran besar tu he3...hari cuti kena buat sendiri jugak, tapi selalunya aku terlepas mak aku akan tolong, kalau aku bagi mandi kena  sorang lagi tolong pegang baby tambah-tambah bila dah sabun licin kan, takut tol hokey, tu aku risau setiap kali mandikan anak aku dulu.


Sekarang aku tidak perlu risau dan takut lagi. mandikan anak lebih menyeronokan hahahh. Alhamdulilah syukur kepada orang yang bagitaw pasal tempat mandi baby nie, Terima Kasih banyak2 :)

Lepas dah taw benda nie wujud aku pun  google lah cari kat mana ada jual, ingatkan ratusan, tapi tak sampai seratus okey boleh beli yeay...hahah....alhamdulilah sekarang dah mudah mandikan baby boy aku. Cara dia mudah saja baring baby korang kat baby shower chair nie. Tangan korang sebelah pegang baby sebelah pegang cebok air hokey. Taw tak feelling dia lain macam  dapat mandikan anak sendiri dengan selesa dan tak perlu risau. moment camni bukan selamanya dapat taw, bukan selamanya anak kita jadi baby kan. so detik- detik indah camni kalau terlepas rugi sangat. 

Kat mana nak cari baby shower chair?

Aku beli kat LAZADA





sapa ada anak gegirl meh cepat booking baju raya 2017 untuk anak, korang boleh booking sampai 
30/4 /2017 nie sahaja. cantik sangat taw, kemain comel lagi taw.

Boleh book dekat instaqram reen_mbbs or facebook ReEn Azreena
Baju raya nie pre -order taw sebab dibuat khas ikut saiz anak u all :)



Memaparkan Screenshot_2017-04-11-14-54-41-1.png




Memaparkan Screenshot_2017-04-11-14-54-57-1.png



Memaparkan Screenshot_2017-04-11-14-55-30.png



Memaparkan Screenshot_2017-04-11-14-46-11-1.png



peplum pun comel




Friday, April 7, 2017

Peluang Membina Rumah Idaman



Assalamualaikum...hai u all
Hampa pernah terfikir atau terbayang rumah idaman korang tak, rasa excited nak bina rumah dengan design sendiri mengikut citarasa sendiri, Kita taw ramai yang nak kan tapi faktor kewangan adalah penghalang.

Tapi korang tak payah risau lagi, kami sedia membantu korang. Benda pertama yang perlu korang buat adalah beli Tanah dulu, membina rumah impian memerlukan tanah sendiri taw.
Jangan buat rumah atas tanah orang lain pulak he3...

PERNAH dengar beli tanah secara ansuran tanpa bunga? mana ada orang jual tanah bagi hutang bertahun-tahun kan?

Korang memang bertuah sebab baca blog nie, sebab tempat kami je buat camtu. kalau korang tak ambik peluang nie rugi taw. korang perlu ada cash  RM 20 000.00 SAHAJA sebagai deposit, BAKI bayaran korang boleh bayar secara ansuran bulanan selama 7 tahun tanpa perlu bayar bunga macam bank taw. cer tengok sapa yang untung of coz lah pembeli yang untung, bayangkan 7 tahun akan datang harga tanah yang korang beli tu sebenarnya akan naik harga 10 x ganda, tapi korang still dapat harga murah 7 tahun lepas kan.

Berdasarkan pengalaman saya menjual tanah selama 8 tahun harga tanah dalam setahun boleh meningkat naik RM 8-10/kp  CONTOH TAHUN  nie RM 22 X 3000KP = RM 66 000.00
HUJUNG tahun boleh jual RM 30 X 3000KP = RM 90 000.00 cer kira kalau 7 tahun akan datang tanah nie akan melambung berapa ????

Kesimpulanya beli tanah tak rugi pun, paling-paling terdesak nak guna duit boleh jual dengan harga lebih tinggi. Bermula dengan satu langkah pertama dengan mudah rumah impian korang dapat dibina. Percaya tak dengan satu langkah bijak korang banyak peluang akan wujud, bila dah ada tanah kita akan mula excited dah bina rumah idaman kan. So dari situ pula otak korang akan mula kreatif  berfikir mana nak dapat duit  bina rumah impian kan ??? Percaya tak dengan " Power of mind" nanti korang akan nampak jalan-jalan tu okey.

Sekali terjebak beli tanah, korang akan jadi teringat-ingat nak tambah aset hartanah lagi, betul taw sebab tu kami ramai regular customer. TANAH tempat Tok bedu je boleh hutang sampai 7 tahun. Tempat lain kami bagi hutang 1 tahun je, tu pun berebut- rebut orang nak taw walaupun kena settle bayaran dalam setahun je. kebanyakan akan bayar penuh.







Tepi jalan besar masuk kanan untuk ke tanah lot





kepada sesiapa berminat untuk membeli tanah lot Tok Bedu, Seberang Perai Utara, Pulau Pinang, boleh hubungi saya YANTI

019-429 0584
@
04- 3990257

 DI WAKTU PEJABAT

 8.30 pagi - 5.30 petang
ISNIN - JUMAAT

atau datang terus ke pejabat kami yang terletak di Pengkalan Tambang

GERAN INDIVIDU
tertaluk pada terma dan syarat, untuk maklumat lanjut sila call


update lot yang telah dijual setakat  7/4/2017
lot 1,2,3,7,8,9, 10, 11,13, 14,,20, 21,30, 31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45
lain-lain masih kosong



P/S : COMING SOON tanah lot baru akan dibuka, lokasi paling diminati ramai di Seberang Perai Tengah RM 32/KP boleh cepat-cepat book kalau takut terlepas, keutamaan untuk pembeli yang boleh buat bayaran penuh :)

Wednesday, March 22, 2017

SALE 90%




MY LAZADA Bestsellers

Friday, March 17, 2017

Tempat paling senang beli barang?

hai u all...Assalamualaikum...
lama tol tak menulis
just nak share tempat favourite shopping barang anak adalah kat lazada
why kita pilih Lazada

1- senang boleh pilih, belek, n fikir nak beli ke tak. Tak dak orang kisah kemain lama servey harga n nak buat keputusan nak beli bila hahaha

2- penghantaran cepat, Alhamdulilah setakat nie dapat barang berkualiti dan sama cam dalam gambar.

3- kita tak dak masa nak keluar p mall tambah-tambah anak kita baby lagi. nak pilih barang kat luar memang tak dapat lah nak belek lama-lama kan. cara paling senang beli kat website, cepat dan mudah. tak payah tunggu lama terus boleh bayar ngan pantas then terus boleh sampai ngan cepat kat rumah.

kat bawah nie antara barang yang telah berjaya dibeli di lazada, semua barang anak je sekarang he3..



                           Memaparkan Screenshot_2017-03-17-10-35-30-1.png


                                     Memaparkan Screenshot_2017-03-17-10-38-13-1.png






                                         Memaparkan Screenshot_2017-03-17-10-39-08-1.png








p/s : sejak ada anak hari-hari ibu fikir nak buat bisnes apa ek untuk besarkan anak, sampai sekarang tak dapat idea lagi, sampai anak dah 4 bulan lebih hahaha. tapi Allah dah cakap setiap anak kan pembawa rezeki, setiap kali nak beli barang keperluan awak ada je rezeki jatuh dari langit, Alhamdulilah, syukur :). mohon rezeki anak melimpah ruah ...amin. my baby perlukan perhatian so dah stop semua aktiviti menjahit. Balik kerja belek anak je lah sekarang. anak tido baru leh buat keja rumah.


MY LAZADA Bestsellers




Newer Posts Older Posts Home