Pages

Friday, December 3, 2010

Antara bank yang ketinggal zaman...

korang perasan tak dalam banyak2 bank, masih ada lagi bank yang ketinggalan zaman, bank yang mengikut peredaraan zaman dah tentu maybank, suka berurusan kat maybank, sebab guna mesin je, jimat masa, tak yah nak buang masa lama2 kat bank. 


Bank yang aku rasa agak ketinggalan zaman di kawasan aku adalah EONBANK, kat eonbank ner ada mesin, setakat mesin ATM ada le, selamat ada gak kan, sekarang dah ada mesin Cheque tu pun leh masukan time bank buka je, diorang tak letak kat luar, terhad ngan masa, segala urusan lain semua kena buat kat kaunter, agak leceh gak lah. 


AMBANK pun baru je buat mesin cash deposit n cheque. sebelum nie kena guna kaunter gak. aku tak suka tol bank in cheque guna mesin Ambank, dia kena guna sampul n tulis kat borang. memang leceh tol, untuk tak membuang masa disitu menulis sila ambik borang banyak2 siap2. tulis siap2 kat ofis baru datang bank in. korang perasan tak kat ambank untuk berurusan kat kaunter tak payah tulis borang lagi, p terus bayar je, gitau kita nak bayar pe, aku tak suka nak cakap2 so aku tulis je kat kertas kecik bagi kat kaunter hehehe...tujuan diorang buat camtu untuk mengurang kertas atas bumi untuk menjaga alam sekitar. tapi xbest tol rase bila kita bayar  tapi  tak dapat resit kan??

1 comments:

elleyayah . said...

maybank memang up2date lah.siap ada maybank2u lagi tuh.

Newer Post Older Post Home