Pages

Friday, December 4, 2015

TIPS BERSERI DI HARI PERKAWINAN





Assalamualaikum...
hai u all
 Nak muka berseri-seri dan glowing tak ? tambah-tambah dekat nak majlis kawin kan.
kalau google mesti jumpa petua-petua tradisional yang kena amalkan cam gigih gak lah nak buat semua tu kan. Ramai yang tegur muka nampak berseri-seri, kita bukan darah manis pun, so ai senyum je lah, tak mau gitaw rahsia lagi hahah. ada yg cakap nanti darah manis jadi berseri camna lak, kalau sekarang dah berseri lain macam, ai pun terfikir gak hahah.... hampa nak taw rahsia kita tak nie...Meh  nak kongsi cara paling mudah kita guna FLORAL SPRY dari CZA je just spry kat muka bila-bila masa sahaja. sejak dok guna floral spry nie bangun pagi kulit dah tak berminyak dah alhamdulilah.

boleh buat toner jugak + remove make-up memang berbaloi beli taw.
 






nampak tak pic selepas tu nampak glowing + berseri hahah...


miss Cza Arip  (Founder ) awak letak apa dalam nie sebenarnya sampai boleh jadi magic camnie?? 

Apakah kelebihan guna Floral Spray ini?

5 Bahan utama yang digunakan dalam penghasilan Floral Spray iaitu :

1)Ekstrak Bunga Ros
- Menaikkan seri wajah
- Menegangkan wajah
- Mengandungi tinggi vitamin A,C,E
- Menghilangkan parut
2)Ekstrak Rosemary
- Merawat kulit sensitif
- Bau Rosemary mampu menghilangkan stress
3)Ekstrak Witch Hazel
- Mengecilkan liang pori
- Menstabilkan ph kulit
- Merawat masalah jerawat
4)Ekstrak Aloe Vera
- Menyejukkan wajah
- Melembapkan wajah
- Pelindung UV terbaik
5)Ekstrak Lemon
- Sekatakan tona kulit
- Mencerahkan kulit kepada warna kulit asal
Siapakah yang sesuai guna Floral Spray ini?
1) Semua jenis kulit. Lelaki dan wanita. 
2) Kulit yang berminyak akan kurang berminyak. Kulit yang kering akan menjadi lembap. Witch Hazel membantu menstabilkan ph kulit anda   

p/s : kalau nak bertunang, nikah dan kawin tahun 2016 boleh order shawl dan veil exclusive dekat Izyanty Collection taw. Sekarang tengah harga promo yang penting kena order sebelum 31/12/2015 untuk dapat harga murah giler


Thursday, November 26, 2015

Adam's Kitchen apa yang best?

Assalamualaikum....

Teringin nak makan kentang goreng MD tapi boikot kan so p makan kat adam's Kitchen je lah. Sediakan duit bebanyak sikit kalau nak makan situ taw hahahah...harga dia sedikit mahal berbanding tempat lain. Sapa taw camna kentang goreng md sedap ek?

Apa yang best kat citu, dia punya cafe ala-ala klastik dulu-dulu gitu, sesuai untuk p makan-makan, lepak- lepak sembang ngan kengkawan dan keluarga...tempat yang selesa tak bising dan ada privacy sikit lah kan. Makanan dia boleh  tahan lah, aku tak taw sedap ke tak sebab makanan western bagi aku sama je rasa hahah....tapi adik aku tekak minah saleh kata sedap kat citu. 

Lokasi Adam's Kitchen  dekat Perda, Bukit Mertajam Seberang Perai Tengah satu line dengan TM point dan sebelah Butik vendor    HAWA's Casolare   dah kenyang boleh lah shopping kat sebelah tu, makesure korang makan kenyang- kenyang sebelum shopping hahah. sebabnya kat butik tu buat hampa rambang mata nak beli, semua yang dijual onlline ada dekat butik tu sediakan duit je taw :)

























p/s : nak Bertunang, nak Nikah, nak Kawin  jangan lupa cari Izyanty Collection taw, yang pasti harga kasih sayang sepanjang tahun hahah... :)

Wednesday, November 25, 2015

Idea Untuk Nikah Sweet + Simple






Assalamualaikum....

hai u all :) sapa dok menghitung hari nak bertunang or nikah tahun 2016 boleh lah tengok-tengok ig kat bawah nie,  cari idea untuk majlis korang....dah dapat tema dan baju nanti boleh  order shawl or veil dekat page facebook Izyanty Collection, yang bestnya korang boleh request dan design shawl or veil sendiri dengan harga murah. Kalau buntu nak buat pilihan jangan risau kami di Izyanty Collection sedia membantu anda membuat pilihan. 

kami dah buka tempahan shawl dan veil untuk tahun 2016, yang pasti ada kejutan istimewa dengan setiap tempahan 2016.

boleh follow instagram : Izyanty Collection untuk update terkini juga
or
Personal facebook : Izma Yanti




























Wednesday, November 4, 2015

Perbezaan handphone dan labtop untuk page

Assalamualaikum....

hai.. :)

korang perasan tak sekarang dekat page dah tak boleh mention nama orang berserta link direct lagi..kalau kita mention just kuar nama je xdak link dah.

Dan satu lagi benda baru yang  best, kalau dulu kat page, customer komen "pm" kita  tak boleh pm dulu kan, kena customer pm dulu, sekarang dah boleh msg direct customer dengan syarat guna labtop baru boleh.

kalau guna handphone memang tak nampak pun

boleh tengok perbezaan kat bawah nie :)




yang ni guna handphone




yang bawah nie guna labtop






Tuesday, November 3, 2015

Best jugak kalau ada orang tegur

 Assalamualaikum....

hai awak-awak semua
rindu kita tak??? so funny ai tanya orang camtu kan hahaha
lama tak update life sendiri kat cini, bila tengok balik blog banyak cite iklan je ai dok tulis sebelum nie kan, mak ai bosanya tengok blog sendiri camtu hahah..

ingat macam nak rajin update blog paling-paling sehari 1 en3 pun dah okey kan. 

korang teruja tak nak tunggu update ai nie, cepat cakap teruja kang tak nak kawan hahaha


eh ada orang tegur ai dah berisi. Hokey nak makan nasi sikit balik lah, sib baik ada orang tegur taw, kita kalau orang tak tegur memang susah nak diet pun. perasan lah pakai baju xdak ruang kosong, pas tu rasa nak diet tapi selalu tewas, so bila orang tegur ai memang suka ambik action hahah...lallala. cara  paling  mudah terpaksa lah saiko diri sendiri kan. nak kurus makan nasi sikit je lebihkan sayur n lauk. lauk aku tak boleh nak makan banyak sangat. so makan sayur banyak lah senang...nasi + sayur banyak ai boleh hadap  he3..




sebelum nie kita amal diet camni gak cepat balik normal tapi kena senaman jugak.  Senaman pagi n petang sebelum p keja n balik keja. kita  guna benda alah nie.

serius cakap bila tak jaga makan, automatik rasa malas dan tak dak semangat nak buat kerja. sebab tu aritu kita mohon jadi rajin, Segala tindakan dan tingkah laku kita berkaitan dengan apa yg kita makan jugak kan.

yeahhh meh lah amalkan gaya hidup sihat
tetiba
hahah






Tuesday, September 8, 2015

TIPS : Menjaga Kesihatan Badan


Assalammualaikum
pearhh nampak sedap tol buah ceri tu kan, saja letak cantik pulak gabungan atas tu ihsan google..


kita nak share benda best nie, adakah anda peminat ulam tegar, sedap giler kalau makan nasi panas cicah ulam n budu or sambal belacan kan, yg tak bestnya bila makan dengan ulam ai punya selera makan bertambah, habis diet ai taw hahaha...

kalau dok kampung nak makan ulam senang je petik tepi rumah je u all, kalau habis2 tak dak pucuk nak dijadikan ulam, pucuk daun kari pun ai rembat taw hahah..sampai my sis cakap ai kambing suka makan pucuk daun, erkkkk tersama lak habit lalala..

bila difikir secara logiknya why ai suka sgt makan ulam time tu ai bukan lah taw sgt khasiat dia pun, zaman dulu2 tak dak lagi p.cik google nak tanya pun dan tak peduli pun pasal khasiat bagai,ai terikut-ikut makan  zaman kecik2 dulu dok umah tok,  menu wajib mesti ada sambal n ulam. So dari citulah bermulanya cinta kita kepada ulam, adik beradik gegirl ai yg lain tak makan pulak ulam n sayur, tu selalu tak geng hahah..ai memang tekak village people tegar tahu huhu..

kita pun perasan jugak orang tua-tua yg sihat n dan cergas, dah umur 70th keatas still kuat, sihat dan cergas, penyakit langsung tak dak, so ai pun buat2 tanya makan apa, depa cakap makan ulam-ulam je, tak dak supplement lain pun. dari ulam tu macam2 depa buat resepi masakan, mesti hampa nak kata dulu2 susah mmg arr kena makan camtu kan hahah...yes dari kehidupan yang susah dulu ada hikmah kesihatan yang baik untuk masa hadapan tahu.

zaman dulu mencegah lebih baik, zaman sekarang dah berpenyakit kena cari ubat macam-macam kan, dan bermacam-macam kena ihtiar dan banyak kena kuar duit bukan.Kesihatan yang baik adalah rezeki tahu, dengan kesihatan yg baik kita dapat beribadat dan berkerja dengan lebih baik bukan???

 so sayangi diri kita sendiri, sebab badan kita nie nak guna lama kan. Berita baik untuk anda tak perlu susah2 nak cari ulam bagai, manalah nak dapat ulam-ulam kampung kalau kat bandar kan, sebagai alternatif pil The Ulam sebagai ganti untuk hampa. Gabungan ulam-ulam terpilih yang baik untuk tubuh kita.

p/s : jangan cakap ai tak share benda bagus kat hampa taw, bagi ibu-ibu yg lepas bersalin tu bagus sgt kalau nak amalkan, pil nie dihasilkan oleh bidan kampung di tempat kita taw, kita marketkan je, semoga memberi manfaat untuk u all.

- semua orang boleh makan tak kira lelaki or perempuan taw. Nak sihat dan cergas boleh amalkan, banyak kebaikan untuk tubuh kita, SAY NO to LEMAU- LEMAU hokey :)








THE ULAM

1-Fungsi utama membantu anda sihat Dan cergas sepanjang hari,
2-melancarkan peredaran darah, membuang angin dalam badan
3-mengurangkan lenguh-lenguh badan dan kebas-kebas kaki tangan

Kesan awal dari pengambilan membuat badan anda berasa lebih ringan,
tambah2 time solat taw.
Sesuai diamalkan oleh lelaki Dan perempuan, tiada kesan sampingan
100% bahan semula jadi. Homemade
Sangat sesuai diamal bagi ibu-ibu yg habis pantang, remaja,dewasa Dan tua.

(TIDAK SESUAI bg IBU sedang Mengandung)
Cara pengambilan
2 biji sehari...3 x seminggu
PRODUK : HOMEMADE By Village People
Untuk tempahan
WhatsApp 019 4204295 for consultant


Wednesday, August 19, 2015

jahit tepi shawl secara pukal murah











Assalamualaikum...

kita nak share servise baru kat Izyanty collection, 
kami menyediakan perkhidmatan jahit tepi secara pukal dengan harga murah giler, kepada yang berminat boleh hubungi


019-4290584 ( call )
atau

whatsapp 019-4204295
atau

email  : izyanty10@gmail.com

atau
 pm inbox Izma yanti


LOKASI : Seberang Perai, Pulau Pinang

Wednesday, July 29, 2015

Resepi Asam Laksa Penang






                                       sendiri tulis en3...sendiri terliur dah la posa he3...





Assalamualaikum....selamat hari raya maaf zahir dan batin ....maaf blog lama bersawang, kalau ampa datang Penang perkena laksa kat gurney drive lepas tu balik teringat2 nak makan lagi boleh buat sendiri guna resepi nie taw...



Bahan2 kuah

1- Ikan sardin or ikan pelata 1 kg 

2- Asam keping 
3- Ubi sengkuang 1 biji 
4- Nenas 1/2 biji
 5- Bunga kantan 1 btg
 6- Serai 1 btg
 7- Daun kesum skit 
8- Daun pudina
 9- Bawang besar 4-5 biji 
10- Cili boh ikut suka .. Nk pedas ke tak 
11- Belacan ikut suka gak byk mana 
12- Air asam jawa..cair je utk kuah 

Cara2 

1)Rebus ikan ngan asam keping.pastu mesin isi ikan , ubi sengkuang, bawang +belacan. Mesin semua berasingan yer.

2) masukkan bahan yg dimesin,air rebusan ikan , cili boh ,air asam, 1/2 bunga kantan, daun kesum, serai , daun pudina ngan batang skit & bawang yg dipotong

3) didihkan kuah smp bau cili boh hilang & naik bau

4) masukkan garam & gula & kicap secukup rasa. Kalu nk blh gak masukkan otak udang - bahan tak wajib sbb dh masukkan belacan n gatal idung nanti. Bende nie blh letak asing masa nk mkn

5) masak kuah smp mendidih & cili boh masak.

6) potong la sayur2 nk dihidangkan ngan laksa

kredit resepi dari k.marlin omar


p/s : ai copy paste balik dari msg senang keja hahha



kat bawah nie ada menu sampingan yang mudah boleh hampa buat kalau nak buat open house atau kawan2 nak datang beraya kat umah.







Mee bandung special sebab tambah udang n sotong


kredit picture kat kawan kita myra, ambik gambar dalam blog Celoteh MJ raya tahun 2012 masa dia datang beraya, tak sempat nak ambik pic sendiri, segan kat tetamu :)


resepi asal dari rencah mee bandung asli muar tapi ai uprade sikit untuk lebih sedap tambah sedikit sos n kicap sikit.


boleh tengok sini RESEPI MEE BANDUNG SPECIAL


RESEPI KEK COKLAT MOIST








SENGKUANG CALIT STIK










Musim buah pelam belum habis, so boleh menicah pelam lagi he3...kuah rojak ai buat sendiri taw, gigih tol raya tahun nie, kek coklat sampai kena repeat order buat, siap jiran order untuk bawa balik kg lagi, tiba-tiba ai terbuat bisnes lak time raya, my sis request lagi kek coklat makan tak puas katanya, ai buat-buat tak dengar je hahah...

p/s : sekian kalau mood memasak datang, yang penting resepi mudah dan sedap baru ai buat, malas nak serabutkan kepala hahah, kalau susah baik beli je, jangan menyusahkan diri sendiri boleh camtu he3..




Friday, April 3, 2015

Nak kulit macam orang korea tak ?




Assalamualaikum
hai u all

sebagai peminat tegar drama korea of coz teringin nk kulit cantik + flawess macam pelakon korea gak kan.kan..eh cepat mengaku tak baik menipu taw hahaha...

baru-baru nie ai dapat something barang yang best untuk dicuba....memang nak cuba pun tapi ai tangguhkan dulu sebab ai spesis susah nak percaya kalau ai tak baca review dari blogger. Tambah-tambah kulit ai jenis sensetif  lagi takut nak tukar produk.

Tapi takpe nak cuba test gak, mula-mula tu ai bg orang lain cuba dulu sebab kulit dia tengah elegik teruk sampai dia tak berani pakai apa-apa produk.  baru sekali pakai dia dah bagi feedback positif, rasa sejuk, fresh n rasa bersih kulit.

lepas tu baru ai cuba bau dia wangi, bila guna sabun tu sejuk paling best sebab kan cuaca kan panas baru fresh sikit muka he3..
muka ai punya respon after 3 hari pakai alamak y naik jerawat kat dahi nie....panik hokey tapi ai tgok testimoni org lain okey je kan...so apa yg ai buat adalah p buka page facebook produk yg jual tu,...eh bukan p serang lah hahah...ai p buat reserch dan baca cara betol pakai sabun nie camna. lepas dah kutip ilmu baru apply cara yg betol, ai memang berat mulut sikit nak tanya orang he3...baik ai cari sendiri dan baca lebih senang faham hahha.




Rupa-rupanya kena buihkan dulu sabun tu kat tangan lepas tu letak kat muka, urut muka dari bawah keatas. kalau nak jadikan masker biar dalam 5 minit camtu. lepas dah apply cara yang betol baru jerawat tu kecut hahaha....by the way kulit setiap orang tak sama ada yang bagi respon cepat, ada lambat so sabar hokey. ai baru pakai 7 hari sebenarnya....tapi kesan dia bagus jugak setakat nie, boleh kecilkan ruang pore so kulit tak lah berminyak sangat kan, kalau nak test pore kecil ke tak masa tido nanti korang cuci muka guna sabun nie sahaja jgn letak apa2 kat muka, bangun pagi besok tgok hasilnya.

ampa mesti nak taw sabun apa kan???
Taraa


sabun love

SABUN CZA GLUTATHIONE NUTRI-BIRD NEST










nampak sedap dan menarik kan..hahah...ni bukan makanan lah sabun taw...boleh potong 4 bahagian.

dengar kata boleh pudarkan parut, jeragat dan cela di wajah jugak, yg tu kena pakai secara istiqamah baru nampak hasil u all.

boleh pakai untuk jerawat kat badan jugak, cuaca panas berpeluh ketiak gatal2 pun bagus hilang terus taw.

nampak tak kat jari kita ada tahi lalat, after 7 hari tahi lalat tu dah pudar...warghhh habis lah camni lepas nie tahi lalat kat muka ai lak bakal hilang hahahah...










satu lagi brand yang sama ai cuba bb cream
best giler habaq mai he3

tak berminyak dan tak melekit pun, ringan dan tak rasa macam tak pakai apa-apa kat muka


kalau pakai bb cream nie dah tak payah apply bedak dah
sapu rata kat muka dah nampak cam korang pakai bedak gebu + flawless taw...tak percaya try
see dapat jimat masa lagi, tak melekit kalau lap muka guna tisu pun tak lekat warna paling best tudung korang pun tak kotor, kalis air walaupun berpeluh kat muka taw..lap peluh pun tak lekat kesan bb cream tu.

ai sejak dua menjak nie dah tak sentuh compact powder p keja

kenapa perlu pakai bbcream?
untuk melindunggi kulit dari sinar matahari,
yg nie ada spf 50 
disamping tu dapat merawat kulit jugak
best kan









kalau korang nak taw lebih lanjut dan beli produk nie p tengok dekat page nie

Cza D'Boutique & Beauty 


boleh jugak tengok testimoni dan feedback dari customer


p/s : nie bukan produk korea taw...nie produk malaysia ( Bumiputra) TAPI hasil macam produk korea dijamin halal ditambah bahan kandungan semulajadi, so jgn risau tak dak bahan kimia selamat digunakan.



Friday, March 27, 2015

Homemade Ayam TANDOORI & Teman lelaki upahan


Assalamualaikum...
Hai u all...arinie ada mood sikit nak menulis...padahal xdak idea pun nak menulis sebelum ni hahhaha
lepas nie dah tak boleh tengok EL dah...xleh nak sengih2 dah  he3...ai pun layan jugak teman lelaki upahan, sebab cite nie best, masalah cepat settle tak macam drama2 sebelum nie...leh relax2 layan, boleh senyum2...last2 episod baru sedih sikit, tapi okey tak menyakitkan hati sgt tgok hahah. moral of story pun dapat gak what u give, u get back kan. last happy endding. sama-sama dapat rasa sakit kan hahahah. awat rasa macam kena kat diri sendiri lak, dah lah part last tu ai pun selalu cakap camtu xmau share part mana hahah...( all about Jodoh).tp ai punya story bukan TLU hokey :p...ending cite sendiri pun tak taw camna.

eh sat bukan patut cite pasal ayam dulu ka. nie untuk peminat ayam Tandoori yg selalu jual kat kedai mamak...lps nie korang tak yah p cari kat kedai mamak dah boleh buat sendiri kat rumah taw lebih murah n jimat lagi. Paling best boleh makan puas-puas + sedap he3.  home made lah sangat kan padahal ai beli rempah segera hahah....


boleh whatsapp kawan ai NISHA  011-3211 6832 untuk belian.









cantik je kyra Lydia pakai shawl kan....


adik-adik comel + sweeat kat bawah nie pun cantik-cantik jugak :)
sapa2 nak pakai shawl halfmoon plain macam diorang kat bawah nie boleh pm laju-laju kat inbox page Izyanty Collection taw...tengah ada harga PROMOSI giler murah habaq mai he3..

1 HELAI RM 20 +6 Postage
2 HELAI  RM 30 +6  Postage

material chiffon lembut, sejuk dan selesa di pakai
harga camni sampai 31/3/2015 je taw 








Newer Posts Older Posts Home