Friday, December 19, 2014

resepi apam balik senang.


p/s : kredit pic n resepi from Siti Nur Bhassah
kita saja ambik simpan dalam blog nanti senang nak cuba he3..
Resepi

2 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
1 biji telur
1 1/2 cawan air
2 sudu besar susu tepung
Sedikit pewarna kuning jika suka
Blenderkan sebati
Perap 1 jam.
Inti
Kacang tanah kisar
Jagung tin
Mentega
Gula
Coklat rice
Caranya
Buat atas kuali non stick jgn sapu minyak..buat mcm pankek .tabur atas apam gula kacang tanah.jagung coklat dan sedikit mentega..sukati la inti nk taruk apa.
Apam balik yang dh siap sapu mentega.

Awak-awak nak hadiah Misteri tak

Assalamualaikum...
hai u all
kita ada benda  best nak share ngan u all taw
kemarin 18/12/2014 Alhamdulilah genap 2 tahun Izyanty Collection
2 tahun ai buat serius online n daftar SSM secara partime je menggisi kekosonga hidup dan masa kosong n hati kosong...over taw hati kosong hahhaah....
kalau tengok balik collection veil n shawl yang ai pernah buat mak ai banyaknya masa aku...daripada ai buang masa kosong ai yang berlambak2 tu baik ai isi ngan sesuatu yang berfaedah untuk u all kan, korang dapat veil n shawl idaman korang ai dapat kepuasan menghasil bakat seni kan he3..
.
hidup lagi mudah kalau kita give n take kan

so ai enjoy je buat shawl n veil sambil layan drama n program tv kesukaan ai.
kalau ai tengok tv tanpa buat apa-apa ai rasa buang masa sangat taw...so tengok tv jari kena buat keja haha...lain orang lain cara hokey.

okey malas nak taip celoteh panjang-panjang nanti u all bosan lak kan
kita sediakan 3 set hadiah misteri untuk dimenangi maksudnya 3 orang akan dapat

camna nak join senang je

masuk Page facebook  IZYANTY COLLECTION minggu depan inshaallah 23/12/2014 contest akan bermula...u all tunggu ai update kat page nanti ek...

p/s : jangan lupa ajak kawan-kawan n saudaramara korang sekali join taw he3..

Terima Kasih banyak kat u all semua atas sokongan dan kerjasama yang diberikan taw...tanpa korang semua Izyanty Collection tak dak apa-apa pun....kita nak bagi hadiah nie sebagai tanda penghargaan kat u all semua.

Wednesday, December 10, 2014

TIPS hilangkan jerawat resdung


Hai u all....sapa ada masalah resdung???...serius ramai yang tak taw kan, sebenarnya semua orang ada, dia ada dua jenis satu resdung nampak n satu resdung tersembunyi.

masalah Resdung yg kita nampak tu macam jerawat batu naik tanpa henti, alegik gatal2 bila makan seafod, kuat bersin, mata gatal2 kan dah macam2 rawatan buat tapi resdung tak akan hilang dengan mudah kan.

resdung yang terselindung kulit bebas jerawat + licin realitinya dia makan dalam, bila dah kronik terpaksa buat oprate buang nanah dalam tekak...takut ok camtu.

so sekarang dah ada jalan penyelesaian...just minum supplement S11 FORMULA inshaallah berkesan. ada banyak testimoni yg berjaya taw.

sekarang korang dah taw kan kenapa kita makan produk kecantikan lain tapi still tak berhasil, sebabnya masalah resdung tak dirawat, bila kita guna produk mahal or berkesan bagi orang lain sekali pun selagi halangan resdung ada, semua benda tak menjadi.

so kita suggest minum sII FORMULA dulu lepas tu baru boleh consume produk lain

boleh whatsapp 019-4204295 untuk belian dan pertanyaan







Hidung sering tersumbat
- Mempunyai lendir dari hidung dan tekak.
- Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata.
- Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang.
- Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan.
- Kerap bersin terutamanya pada waktu pagi dan gatal hidung.
- Tumbuh jerawat di wajah dan badan.
- Nafas berbau.
- Kulit kepala berkelumumur, gatal dan rambut gugur.
- Sering berasa sakit kepala, pening dan migrain.

haaa itu la RESDUNG namanya 



Rambut gugur adalah salah satu daripada simptom atau tanda-tanda seseorang itu mempunyai masalah resdung. Ia bermula dari gatal-gatal pada kulit kepala, seterusnya kulit kepala berkelemumur dan akhirnya menyebabkan kulit kepala berkelemumur.


Disebabkan Resdung jerawat tumbuh di wajah tak henti2. Bukan tu je, gatal-gatal kepala,kelemumur,gatal2 mata , bersin yang kerap waktu pagi, alahan kepada seafood dan bermacam lagi masalah yang berpunca dari RESDUNG.

Bertahun menderita dengan masalah Resdung, tak nak berubat ke?

✘ Anda takda masa nak ke pusat rawatan resdung buat terapi.
✘ Anda takut dengan kaedah rawatan yang digunakan.
✘ Pedih mata, pedih kulit bila rawat guna rokok resdung. Rimas asap.
✘ Kaedah rawatan yang tidak berkesan dan kos rawatan yang tinggi.

Kami boleh bantu anda :-
>Hanya perlu koyak dan minum
>kesan seawal 3hari
>produk selamat berkelulusan KKM dan HALAL JAKIM

>>>MOHON baca dari awal sampai habis.
>>>Jangan tersalah beli benda yang anda tak patut beli.
>>>hanya 2 minit untuk habis baca dari awal sampai habis

-------------------------------------------------
RAWATAN RESDUNG TANPA TERAPI
-------------------------------------------------
Memperkenalkan SII Formula dari Wealthy Wellness™.

100% natural base serta mengandungi pemakanan sunnah dan menggunakan bahan alternatif & bermutu tinggi yang bertindak secara semulajadi semudah 4 langkah utama.

1) Koyak sachet & minum
2) Mematikan kuman Resdung
3) Merawat dalaman badan
4) Tubuh & Kulit yang sihat



Kebaikan SII FORMULA :-

● 100% Merawat Masalah Berkaitan Resdung:

. Merawat masalah kerap bersin, berhingus dan hidung tersumbat.
. Merawat masalah rambut gugur.
. Merawat masalah kelumumur di kepala.
. Merawat masalah sakit kepala akibat resdung.
. Merawat masalah jerawat bernanah.
. Merawat masalah berkaitan alahan (alahan seafood, debu).
. Merawat masalah dengkur yang kronik ketika tidur.
. Merawat masalah gatal-gatal pada kelopak mata, hidung, tapak tangan, kepala dan anggota badan lain.
. Merawat masalah nafas berbau, badan berbau dan peluh berbau.
. Merawat masalah ketumbuhan dalam hidung akibat resdung.

● Khasiat Sampingan Dari Penggunaan SII FORMULA:

. Merawat masalah kanser usus.
. Merawat masalah migrain yang kronik.
. Merawat masalah gastrik.
. Merawat masalah angin dalam badan.
. Meningkatkan tahap metabolisme badan.
. Meningkatkan tenaga serta-merta.
. Menghilangkan masalah cepat letih.
. Mengurangkan masalah batuk yang berpanjangan.
. Merawat masalah angin ahmar.
. Anti-Penuaan.
. Menegangkan kulit dan menutup liang-liang pori.
. Mengurangkan tahap kolesterol dalam badan.
. Mencerahkan mata yang kabur.
. Merawat masalah penyakit busung/pasang surut.
. Dan pelbagai lagi khasiat lain.

● SII FORMULA juga..

. Mengandungi pemakanan sunnah seperti kurma, madu dan delima.
. Dalam bentuk sachet yang mudah dibawa (boleh letak dalam bag).
. Mengandungi ramuan dan kandungi aktif.
. Tanpa Sapuan.
. Tanpa Bahan Terlarang.
. 100% Natural Base.
. Kilang berstatus GMP.
. Rujukan Halal JAKIM : 20140704-212348 .
. Rujukan KKM : 030614/05/431.
. Produk Selamat & Berkesan.

-------------------------------------------------

Cara Pemakanan:
► Hanya koyak dan minum.
► Hanya perlukan 1 sachet 1 hari.
► 1 sachet sebelum breakfast atau sebelum tidur.

Kesan Terbaik
► Minum air yang banyak.
Testimoni -------->>>>>http://goo.gl/oXnUAR
-------------------------------------------------

NAK BELI?
WhATSAPP 019-4204295
Cuma RM105 (sm) /RM110 (ss) .
PERCUMA PAPER BAG dan POSLAJU seluruh malaysia.

Wednesday, November 19, 2014

Tanah lot Bukit Indera Muda







berminat hubunggi yanti 019-4290584

Lokasi tepi jalan besar berhampiran sekolah Bukit Indera Muda

sekolah kiri tanah kanan ada lorong masuk.

Friday, November 7, 2014

kesan sampingan Radiance Signature ?-part 2


Assalamualaikum...
hai u all
kita tengah ada mood nak menulis pagi 2 nie...
tengah-tengah excited nak menulis ada customer datang lak
ofcoz 1 jam gak ambik masa nak layan customer kan, banyak benda customer dok tanya pasal tanah  lot, kita pun apa lagi cite ngan jujur he3...kalau nak beli tanah lot  kena tanya dan taw banyak benda hokey, kita layan je apa-apa pertanyaan pasal tanah, supaya diorang jelas dan yakin nak beli dengan kita.
lepas customer yang first balik ada customer lain lak datang, warhh p.cik nie suka sembang banyak  lak he3... cite pasal isu negeri penang, org melayu n bisnes ai pun dengar je lah kutip ilmu bisnes dari pengalam dia dan cara nak invesment bagai he3...sebenarnya best jugak jumpa ramai orang dapat ilmu, 


sebenarnya kita nak cite pasal kesan RADIANCE SIGNATURE lah terlencong lak he3..
gambar atas tu tanpa edit + camera depan biasa yg jujur tnjuk muka real, kalau dulu mmg anoying guna camera depan  nie, jujur sgt hahah

nampak tak camera jujur saya jerawat berjaya timbul kat dahi...kat hidung ada jerawat gak tapi tak berani timbul, nampak merah2 je, rupa-rupanya jerawat huhu

parut-parut merah2 ada je nampak lagi.
jerawat takut nak timbul, boleh dia masak dalam kulit kita pas tu, tiba-tiba ada parut merah2 je, of coz terkejut sat hahah...tapi xpa daripada ko timbul belambak2 kan..dia tengah proses jerawat ngan cepat hokey, ada gak yang berjaya timbul, tapi dia masak terus, pastu cepat kering taw.

paling anoying nak tunggu parut hilang, pudar memang lah cepat, hilang terus ambik masa lorh...kulit 30 an kan lambat sikit dah tua kan ( kulit cukup matang ) dia punya tahap aktif tu lambat huhu...yg pelik asal ai umur 30 still ada jerawat lagi, bajet kulit remaja ke apa, pang kang hahahha....

semalam kita saja test buat masker, kita bajet nanti muka kita akan melekit2 tu yang kita taw pasal masker, tapi sangkaan kira meleset hokey RS nie sapu lebihan yg kita minum tu kat muka dengan magic terus meresap masuk dalam kulit. ok kita suka he3...

lepas dah sapu kat muka ada lebihan lagi kita pun saja sapu2 kat tangan buat cam losen ingat tangan kita akan melekit dan basah rupanya-rupanya dia meresap masuk dalam kulit kulit jugak terus kering, then tangan terus lembut dengan pantas.

u all cuba taw untuk pengalaman super menarik nie, memang best sangat sapu-sapu kat kulit he3... 


cela still nampak lagi, pori2 besar pun still nampak...ok sabar tunggu sampai 3 bulan ek he3..


setakat nie kita berpuas hati  je dengan RS
selain masalah kulit dia jugak pakej lengkap untuk kesihatan dalaman dan kecantikan luaran dalam 1 sechet.

apa yang tertulis dalam broser tu relevan dengan kita setakat nie, girls kalau u all ada masalah keputihan  sgt sesuai consume RS taw, nanti u all akan nampak sendiri kesan dari pengambilan RS berterusan, by the way ada banyak kebaikan untuk wanita dengan RS nie...korang just amalkan nanti u all akan taw sendiri, kita segan nak tulis banyak-banyak tentang aset-wanita hahah, apa yg kita boleh info kat sini, dia sangat bagus  dan kita sangat2 rekemen kat semua orang yang pentingkan kesihatan dalaman dan luaran...

kalau boleh right kat bahagian kesihatan tu semua ai nak right taw he3...
kena cuba dan alami sendiri pengalaman indah nie taw..


sat tang mana kesan sampingan nya k.Izma??? errrkkk setakat nie ai cuba lum ada kesan sampaingan pun, gimik tajuk je huhu


kalau lepas u all consume radiance rasa pening2 or kuar jerawat banyak
apa yang korang perlu buat adalah minum air detok n minum banyak air kosong taw sebab dia sedang cuci segala toksik yang tersumbat dalam badan kita, selagi kita tak buang toksin dalam badan lagi lambat RS nak bertindak balas, paling best air detok boleh kurus kan badan.



untuk resepi minuman detox KLIK SINI






senang je buat air detox nie, korong potong kiub buah apa-apa then rendam dalam air kosong,simpan dalam peti ais semalaman :)


BOLEH BACA REVIEW RS PART 1 KAT SINI

kita ada jual trial pack jugak

RM 46 sekali postage 5 sechet untuk 5 hari
3 sechet minum dah boleh nampak hasil 
 whatsapp 019-4204295

kita selalu update testimoni diri sendiri kat Instaqram Izyanty Collection u all boleh follow kalau nak
or
personel fb Izma Yanti

KALAU NAK harga DISKAUN 1 KOTAK boleh whatsapp or pm kat fb ek




p/s en3 ini ditulis pagi khamis, siap pagi jumaat he3...

Wednesday, November 5, 2014

cakap-cakap tentang ZALORA kenapa pulak??

Assalamualaikum...

hai u all
rindu kita tak
eh bajet retis or blogger femes ke apa??? ada ke orang nak rindu kita punya penulisan bagai hahah
kita taw lah xdak sapa pun rindu n kenal kita pun hahaha..jauh sekali femes kan.

kali nie nak share firstime shopping ngan ZALORA je...aritu kan kita dpt baucer free dari zalora haruslah guna kan.

sebelum nie ai tak pernah pun shopping kat situ, lagi satu last year ai dengar banyak komen dari blogger2 lain tentang servise zalora yang tak sedap didengar. lagi lah ai tak berani tanggung risiko kan.

thah camna rezeki ai dapat baucer RM 50, ALHAMDULILAH...
dalam banyak2 benda ai beli backpack he3...
so ai guna cukup2 baucer tu je sebab taknak tambah duit sendiri he3
kalau jadi apa-apa ai bukan kuar duit 1 sen pun kan hahah,

alhamdulilah proses belian pun senang dan baucer ai pun senang approch kira tak dak masalah apa, hari selasa ai order petang rabu dah sampai
kiranya servise diorang bagus dan cepat.

kiranya lepas nie u all boleh lah shoping dengan zalora tanpa risau lagi barang sampai lambat lagi or servise teruk ke apa ke. barang yang ai order n dapat adalah barang yg sama.

nampaknya ZALORA dah perbaiki dia punya servise
sapa yang tak pernah buat silap kan, yang penting kita usaha perbaiki untuk bagi yang terbaik kan he3.







isi baju penuh balik umah tok, stok RS haruslah ada dalam keta kan he3
buka bonet je kalau orang nak huhu



 ni gambar sebulan lebih after consume RS....glowing tak mak jemah he3...pori2 besar still nampak kat hidung dekat pic yg tak edit tu...pori besar kat pipi dah tak nampak sgt, bekas jerawat lum rata lagi, parut jerawat lum hilang sepenuhnya tapi cepat kering, tunggu 3 bulan tgok hasil ek.

kalau nak cuba trial pack 5 sechet rm 46 termasuk pos whatsapp kita 019-4204295
boleh baca kita punya review kat SINI

Friday, October 24, 2014

Kenapa Mini Handsock curly ??




Assalamualaikum...
hai u all

korang pernah tengok or pakai mini handsock curly tak...??? sapa pernah angkat tangan he3..
ai rasa benda nie baru lagi bertapak kan, kalau handsock jenis panjang tu dah lama kan...
kita kenal mini handsock curly nie pun melalui 1 butik vendor yang ada kat tempat kita, butik tu jual semua barang2 yang ada kat kl, dalam banyak2 benda kat butik tu ai terperasan mini handsock, firstime tengok jakun sat hahah. sebab comel kita pun beli lah 2 pasang kan, dah mula pakai sedap lak, mesti lah nak beli lagi kan,

kali ke dua, ketiga p butik tengok sold out je asyik tak boleh beli je, kecewa hokey, nak tungu restock dr KL lambat kan, so ai n adik beradik ai pun  cari alternatif sendiri 
 kebetulan jumpa material yang sama, alhamdulilah akhirnya jumpa jugak. so maka terhasil mini handsock curly Izyanty Collection.

salah satunya kita nak jual sebab nak share ngan orang ramai benda yg best kitaorang pakai, Disebabkan ai, kakak n adik adalah peminat setia mini handsock nie maka buat byk2 untuk pakai sendiri.





material dia best sangat  Cotton Spandex (stretchable) lembut, sejuk dan selesa dipakai...menyerap peluh lagi taw, pendek kata sangat best he3..
kalau u all pakai banyak kali pun kain dia still okey tak melurut turun taw, kita taw lah dah berbulan2 kita pakai mini handsock nie...
nampak je kecil n comel kan tapi sesuai untuk semua tangan besar or kecil, kain dia jenis bergetah so sesuai untuk semua orang.



taraa.... yang nie ai dah siap gulung n balut comel2 untuk sampai kat tangan customer, u all akan dapat dalam keadaan camni taw....omel tak kita ??? handsock yg tanya he3..








kita tak sabar nak sampai kat tangan tuan kita taw, supaya tuan kita dapat cover aurat dengan sempurna...he3...lagipun kalau pakai kita lebih mudah nak buka ambik wuduk taw..:) lepas tu  mudah lak nak pakai balik dengan cepat dan pantas.





 Pakain yang sesuai untuk guna mini handsock nie macam baju kemaja, blous, dress, t-shirt dan sebagainya...u all perasan tak walaupun kita dah pakai baju tangan  PANJANG  tapi part lengan ada sedikit  nampak dan akan terselak kan, so bila kita dah pakai mini hansock lengan kita yg sedikit nampak tu boleh terus dicover. 





kalau u all pakai baju kurung or jubah yang berlengan besar kita tak suggestkan u all pakai mini handsock taw, lebih baik pakai handsock yang panjang sebab ruang baju kurung lebih besar, bila kita angkat tangan baju kita akan turun so wajib pakai handsock panjang yg sampai siku tu taw.

ok semoga bermanfaat :)


Kalau nak beli boleh je PM kat fb kita ek   Izma yanti
 OR
WHASAPP  019-420 4295


HARGA

1 Pasang RM 5 + 6 Postage 
3 Pasang  RM 20 Termasuk Postage jimat  RM 1


p/s : jangan lupa baca doa akhir tahun dan awal tahun petang nie taw...selamat tahun baru Hijrah 1436
semoga kita semua mendapat Hijrah kehidupan yang lebih baik



DOA AKHIR TAHUN HIJRAH 
Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib  pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan 
aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"



DOA AWAL TAHUN

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. 

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :

"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan 
dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan". 




Thursday, October 23, 2014

LOT 1245 Permatang Pasir



Assalammualaikum..

hai u all
kita nak let go 2 lot tanah nie  taw, sebab customer tolak balik sebab nak pakai duit, sapa yang berminat boleh call 019-4290584 ( yanti ) 04-399 0257 pejabat



LOT 4 :      8482 KP X RM 22  =  RM 186 604.00 ( 182 X 47 )

                               LOT 10 : 4225 KP X RM 22 = RM 92 950.00 ( 71 X 61 )

sapa cepat dia dapat ek, hot sale tempat nie sebelum nie taw...nie kira harga paling murah tepi jalan, sebab tanah baru tempat kitaorang sekarang sekaki rm 28. so sapa beli tanah nie memang untung giler hokey....kita tak berani jamin kalau lambat 5 minit org lain dah book he3..

Monday, October 20, 2014

Tanah Lot Sungai Dua Seberang Perai







LOKASI : KAMPUNG  SUNGAI  DUA  BERHAMPIRAN  MASJID  DAN  BALAI POLIS SUNGAI DUA

MAKLUMAT  LANJUT : 019-4290584 ( Yanti ) / 04-3990257 pejabat.

Thursday, October 9, 2014

Jadikan malamku lebih indah



Jadikan malamku lebih indah 
Jadikan siangku lebih terang 
Biarkan bungaku mewangi Selamanya



Pecut laju-laju kita kejar cinta Tuhan dulu
Kalau benar Jodoh aku dengan kamu
Digarisan penamat pasti kita akan bertemu


saja feeling2  tulis untuk someone yg telah tertulis di lauh mahfuzh. Special untuk future husband ai, yg ai tak taw n tak kenal tu :p 
harap akan muncul pada waktu yg tepat dan betol :p



IKLAN jap ek

LIKE page Izyanty Collection untuk tengok shawl n veil untuk majlis pernikahan, dijamin harga murah dan berkualiti he3..

boleh follow Instagram Izyanty Collection jugak taw


p/s : sapa perasan rangkap ats sekali  tu lirik lagu lah hahah

Wednesday, October 8, 2014

4 Ladies Fashion to Attend a Wedding














kredit pic kat atas nie from google


Assalamualaikum…
Hai u all..hari ni ai nak share benda best taw…hujung-hujung tahun mesti ramai orang kawen kan, lepas tu of coz kita dapat jemputan jugak, lepas tu pening kepala nak pakai apa kan he3..kalau saudara mara atau kawan baik kawen of coz nak kena sedia 4 helai baju untuk menghadiri majlis tu kan.

Baju kenduri tahlil/ malam berinai ( malam )
baju majlis pernikahan ( dalam masjid )
baju majlis persandingan ( belah perempuan )
baju majlis persandingan ( belah lelaki )

Tengok dah kena sama banyak ngan pengantin lak kan hahhah…so ai bagi  ladies fashion paduan untuk u all bergaya  sakan sambil nampak sopan dan ayu,  yang  penting  selesa  dan  sesuai  untuk menghadiri majlis perkawinan.







#BajuKurungModen

Setiap kali nak p majlis kawen of coz kena pakai baju kurung, dah jadi perkara wajib lak he3..Baju kurung nie ada banyak jenis ada baju kurung moden, pahang, pesak dan lain-lain lagi..tapi orang zaman sekarang lebih suka pakai baju kurung moden kan. Kalau beli baju kurung moden tak rugi pun lepas habis majlis boleh je pakai p kerja, dulu-dulu mungkin orang pakai baju kurung time raya je kan, sekarang orang dah tak kisah keluar mana-mana pakai baju kurung taw.




#Kaftan

Bagi korang yang nak nampak kelainan sikit, baju kaftan juga sesuai untuk menghadiri majlis perkawinan taw. Sekarang nie banyak je pilihan warna dan design yang memenuhi citarasa semua orang…so tak dak alasan untuk bergaya lagi he3..







#Jubah

Zaman sekarang jubah/ abaya nie dah jadi pakain harian kan u all…pergi mana-mana jumpa orang pakai jubah, kalau dulu orang tertentu je pakai..sekarang dari budak-budak, remaja dan dewasa semua dah mula pakai jubah, terdapat pelbagai design dan warna untuk dipilih. So dah tak jadi masalah untuk pakai jubah untuk ke majlis perkawinan kan, untuk nampak lebih exclusive pilih je rekaan pereka muda yang berbakat, nak taw boleh beli kat mana baca en3 nie sampai habis ek :p












#Dress

Akhir sekali,  Dress…yeahhh ai paling suka bab dress, nak taw kenapa??? Sebabnya paling senang pakai dress  kelihatan lebih moden, selesa dan fashionista. Selalunya ai kalau p majlis kawin mesti pakai dress lepas tu leh berangan cam princes hahah…ai punya perangai xleh pakai baju yang sama berulang kali…so haruslah setiap kali ada majlis or event apa-apa kena beli baju baru kan, dan paling mudah dan cepat haruslah shopping online.  Guna jari je shoping baju lebih senang, jimat masa dan tenaga taw.





Dah pilih baju, boleh pilih tudung jugak kat sini juga, dalam erti kata lain..semua benda yang kita nak bawah satu bumbung semua ada dalam laman web ZALORA taw. Just klik- klik je mudah bukan, penat lagi p mall last2  tak jumpa barang yang berkenan kan he3. Perasan tak ada ramai designers muda n femes kat  ZALORA nie, paling best design depa exclusive. kalau nak p beli dekat butik diorang kat kl ofcoz ai tak p, sebab ai dok penang jauh takan ai nak p kl semata-mata nak beli baju kan, so dengan ada ZALORA u all boleh beli dengan mudah setiap rekaan mereka taw.


  



Apa pun pakaian pilihan anda, keselesaan adalah aspek utama yang harus dititik beratkan. Untuk koleksi pakaian Muslimah atau pakaian wanita online yang berkualiti dan dijamin memenuhi citarasa anda, layari laman web ZALORA Malaysia hari ini juga untuk barisan pilihan yang amat menakjubkan!

p/s : kat ZALORA pakain lelaki pun ada jugak taw, pendek kata semua ada lah, giler rambang mata nak pilih...pastikan korang ada online banking baru senang shopping kan :)


Tuesday, September 30, 2014

REVIEW : Pengalaman Bersama RADIANCE SIGNATURE PART 1


PART 1 ( 3DAY - 9 DAY )


Assalamualaikum....hai u all
warrhhhhh dah malas nak menulis sebenarnya tapi nak buat review jugak hahah...boleh follow upadate terkini personal fb kita kalau  blog lambat sikit hihi..


camna ek nak mula, mula-mula ai kenal dia....eh silap2 ini bukan kisah cinta la he3
kita kenal radiance signature sebab tengok testimoni depan mata, super excited kot nak cuba jugak, iklan kat tv tu baru je tapi ai tak terpengaruh pun. so bila excited nak cuba jugak harus minta tolong pakcik google buat reaserch untuk ai...cari maklumat baca detail tengok testimoni kat fb baru berani beli.  harga tak payah cakap memang mahal sikit dilema gak masa tu nak beli baju raya ke beli radiance...so ai pilih radiance sib baju yg ai berkenan tu xdak saiz ai hahah..mahal pun berbaloi taw.


Bila radiance dah dpt siang tu excited bak hang nak tunggu malam...kan kena minum sebelum tido. cara minum paling senang just koyak 1 sechet terus minum pas tu boleh tido ngan nyeyaknya...next night tido, terus dpt tido yg berkualiti...ada beza taw sebelum makan n selepas dari tido..then bila pagi awal sebelum subuh dah terjaga...xdak rasa malas nak bangun or tak cukup tido walaupun tido lewat.

HARI KE-3- 9

Benda yang paling cepat nak tongok kesan adalah kuku, kuku akan jadi bersinar-sinar dan bersih. Rambut pun akan jadi lembut lain macam sikit.

kulit muka dah kurang berminyak, muka nampak cerah sikit dan bersih, blackhead n whitehead atas hidung terus hilang...kalau kita dari awal ajar diri pakai mask utk hilang blackhead n whitehead sampai bila2 kita tak leh tinggal mask tu taw...tiap2 minggu kena pakai mask yg menyakitkan tu. so sekarang dah ada jalan penyelesaian...dah tak perlu lagi....just komitmen dengan radiance semua masalah dapat settle dengan izin Allah, yang penting selamat dan halal. tak payah beli banyak produk n barang untuk kesihatan dalaman dan luaran lagi.....untung kan kita just nak repair masalah kulit tapi dapat banyak  manfaat lain lagi.

selepas 8 hari makan ai perasan jeragat bawah mata ai melupas...jeng...jeng...ouwh menarik bukan sampai jeragat pun xnak menepek lagi...jeragat lama ambik masa yg lama sikit taw...so u all kena sabar...kira okey jugak kan banyak benda positif berlaku sepanjang consume ngan radiance.

kulit kita jenis sensetif tahap kronik, asal makan benda yang ada belacan je, jerawat batu dengan ekfisiennya akan naik dengan cepat after 1 jam...nampak belacan lagi hebat kan hahhah...sejak ai makan radiance nie jerawat still naik jugak tapi jerawat biasa n jerawat nasi je tapi cepat masak...so xdak lah menepek lama-lama kat pipi kan...yg tinggal parut je lambat sikit nak bagi respon hilang terus...agak-agak berapa kotak akan hilang terus ek....tunggu ai punya update taw..

kesan setiap orang berbeza taw, bergantung pada genetik dan horman individu



 first testimoni ai tgok kf fb yg nie terus lagi yakin nak beli hahah....nie dia consume 1 kotak terus dpt kulit cantik camni....








kalau u all nak best price pm kita kat personal fb ek klik SINI or whatsapp 019 4204295

bawah nie testimoni kita sendiri...guna camera biasa tanpa edit...selalu kalau guna camera nie confim2 kena edit dulu baru berani post he3....after 9 day xpayah camera 360






p/s : kita ada jual trilpack RM 46 sekali postage ( 5 sechet untuk cuba), kalau serasi ngan u all baru beli 1 kotak :)



Radiance Signature™ - Whitening & Glowing Series.
Satu-satunya supplement yang memberikan kulit cerah dan gebu secara sekata seluruh badan seawal 3 hari.

Hanya koyak dan minum.
Inovasi terbaru dari Radiance Signature.

✘ Tak Perlu Bancuh
✘ Tak Perlu Shake
✘ Tak Perlu Kemam

Sesuai sangat dengan u all yang inginkan kulit yang cerah dan gebu di samping khasiat kesihatan yang lain.

► Kecantikan:
. Mencerah dan menggebukan kulit seluruh badan.
. Memberikan kulit yang cantik dan sihat.
. Menjadikan kulit glowing secara natural.
. Menghilangkan kulit kusam & tidak bermaya.
. Anti Penuaan dan menjadikan wajah kelihatan muda.
. Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit.
. Menghilangkan sel kulit mati.
. Mengecutkan dan menghilangkan jerawat.
. Menghilangkan jeragat.
. Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat.
. Menghilangkan kesan lebam di bawah mata.
. Meningkatkan kandungan kolagen dalam badan.
. Mengecilkan pori-pori.

► Kesihatan:
. Anti kanser.
. Menstabilkan tekanan darah.
. Menstabilkan hormon lelaki dan wanita.
. Merawat ekzema.
. Merawat imsonia.
. Merawat resdung.
. Merawat penyakit kencing manis.
. Merawat dan mencegah kanser payudara.
. Merawat dan mencuci buah pinggang.
. Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan.
. Bertindak sebagai Anti-Body.
. Memberikan tenaga serta merta.
. Memberikan tidur yang nyenyak.
. Merawat keputihan pada alat sulit wanita.
. Menegang dan menganjalkan payudara.
. Merapatkan alat sulit wanita yang longgar.
. Merawat rambut gugur dan tidak bermaya.
. Melawaskan pembuangan.

► Bentuk Badan Yang IDEAL
. Mengawal berat badan.
. Membuang toksin dalam badan.
. Meningkatkan kadar metabolisme badan.
. Memberikan rasa kenyang.
. Mengawal nafsu makan.

Serta mempunyai 1001 khasiat lain.

=====================

. Produk berstatus GMP Certified
. Selamat & Berkesan
. Tanpa Sapuan
. Tanpa Bahan Terlarang
. 100% Natural Base

. KKM - 120314/03/149
. HALAL - 20140424-164308(PR)

=====================

Cara Pemakanan:
► Hanya koyak dan minum.
► 1 sachet pada waktu malam sebelum tidur ATAU
► 1 sachet pada waktu pagi sebelum breakfast

Kesan Terbaik:
► 1 sachet pada waktu malam sebelum tidur DAN
► 1 sachet pada waktu pagi sebelum breakfast

Nota:
Untuk mendapatkan kesan yang optimum:
. Dinasihatkan tidak mengambil kafein & alcohol serta rokok.
. Serta minum air yang banyak.

…………………………………………………...

Proses:

1. Ianya akan merawat dalaman badan terlebih dahulu sekirannya dalaman badan mempunyai masalah.
2. Merawat dan menggantikan sel-sel kulit mati.
3. Menambah kandungan kolagen dalam badan.
4. Menjadikan kulit cerah dan gebu secara sekata.

* Perubahan setiap orang berbeza.
* Kesan cepat atau lambat bergantung kepada genetik & hormon individu.

=====
Harga :
=====

► RM 180 Semenanjung Malaysia
► RM 190 Sabah / Sarawak

* Harga termasuk postage.

…………………………………………………...


Thursday, August 28, 2014

Tanah vs rumah


LOT 471 MUKIM 2, TANJUNG PUTUS, SEBERANG PERAI.PULAU PINANG.


NO LOT       P x L                  Keluasan k/p                                 Jumlah

16                60 x 45          2704 kp x Rm 18                   RM 48 672.00
17                60 x 45           2794 kp x Rm 18                  RM 50 292.00


TANAH BENDANG SIAP TAMBUN, BERHAMPIRAN HIGHWAY SUNGAI DUA, SAPA CEPAT DIA DAPAT EK...LAST STOK...SEMUA ADA 42 LOT YANG TINGGAL DUA LOT NIE SAHAJA. Rugi kot kalau tak beli sekarang, memang tak akan dapat harga n keluasan kecik camni nie dah lepas nie, coz kebanyak customer request  lot banglo 4000kp +++  harap maklum. Boleh tengok harga semasa dan lokasi lain-lain di sini  SINI

UNTUK MAKLUMAT LANJUT BOLEH HUBUNGGI YANTI 019-4290584/ 04-3990284 (OFFICE) 

kalau orang tanya saya antara rumah or tanah mana lagi bagus, saya akan sugguest tanah kerana kalau kita beli rumah taman yg rm 300 ribu pun kita still dapat rumah n tanah luas kurang dari 2000kp...lepas tu kena renovate lagi kan so kos rumah lagi tinggi.

so kalau u all ada rm 300 ribu beli tanah lot ( saiz banglo ) then buat rumah banglo ikut citarasa korang lagi jimat taw. berganda jimat. so sila lah jadi pengguna bijak he3...lagi satu korang save tak perlu bayar kos maintance setiap bulan dan kos thah apa2 yg tak relevan sangat tu.

sedikit tips buat kakitangan kerajaan

korang kan senang nak buat personal loan, so buat personal loan untuk beli tanah,bukan bayar hutang, beli kereta or buat belanja kawin, rugi sangat taw buat camtu, bila beli tanah korang akan dapat geran nanti so dari c2 baru buat loan perumahan pula. then kalau tak nak buat rumah pun korang boleh jual dengan harga lebih tinggi pula.  80% customer kita orang muda yg berumur 20++ diorang mampu beli time muda sebab diorang fikir kedepan...ai pun tak sempat nak fikir cam diorang time muda2 dulu taw he3...so bangga sangat tengok anak muda sekarang mampu beli aset tetap awal2 lagi.



nie just pendapat peribadi je...

4 helai shawl free untuk pemenang contest

Assalamualaikum..
Hai 
ada benda best nak share nie...kita nak bagi  2 helai lavender shawl free untuk korang n bff korang...so u all boleh request colour shawl, then nanti boleh pakai sendodon dgn best friend korang. suka tak, suka tak he3...

lagi 2 helai kita nak bagi shawl plain utk korang n bff korang boleh request colour jugak taw.

macam mana nak join?
contest bermula dari 29/8/2014

syarat peryertaan mudah je

just comment kat page "gambar contest " saya nak lavender shawl " dan taq salah sorang best friend yg korang nak hadiahkan shawl nie bila menang nanti.
maksudnya korang dan kawan korang akan dapat sorang satu shawl free.

ok good luck semua, pemenang akan dipilih secara random.
rainkan kegembiraan anda bersama rakan anda !








shawl halfmoon plain


kredit picture tu fynahere

contoh pemakain shawl halfmoon