Pages

Saturday, December 25, 2010

MEGI PERISA TOMYAM TAPI...

ini adalah menu ari ahad pagi minggu lepas, almaklum le baru balik dari cameron, macam2 sayur lak dalam menu nie heheh. kalau nak tau aku guna megi RUSKI perisa tomyam tapi apasal rupa cam mee szling lak kan? aku memang suka makan megi tapi ikut resepi sendiri, cendawan  yg colour hitam tu pun kitaorang beli kat sana, tu pasal timbul idea nak buat ala2 mee szling.

resepi megi cam kat atas tu hehehe
untuk makan 4 orang utk breakfast je 


ringkas dan cepat

Bahan-bahan

2 bungkus megi RUSKI perisa tomyam
sayur sawi
cendawan
putik jagung
tomato
kicap
sos cili
sos tiram

cara masak

masukan air biar mendidih, kemudian masukan cendawan, perencah megi,sos cili, kicap, sos tiram, putik jagung.

tungu sehinga cendawan masak, rase le dulu ape yang kurang, masukan megi biar kembang sedikit, last sekali baru masukan sayur sawi dan tomato, sayur jangan terlampau masak nanti tak sedap, ok siap untuk dimakan.

p/s : guna bahan2 yang tersedia ada dalam umah dah le, sos tiram tak letak pun xpe kalau xdak.

3 comments:

Ya ALya said...

sedapnya.....lapar lak tgk..

elleyayah . said...

sedap..

LyNn'Azlina said...

saya pun suka makan magi tp kena isi byk sayurla baru sodappp...

Newer Post Older Post Home