Pages

Tuesday, July 6, 2010

minyak sakit kepale yg berkesan

Semalam aku termis lak episod pertama my fair lady, sakit pale teramat  sangat, malam nie baru  tengok, memang kronik ar kemarin sakit pale, sampai terketar2 badan.  sebabnye aku berjalan masa datang keja after lunch. padahal aku guna payung tu. tapi kemarin memang panas sangat. dalam payung pun rase pedih muka bahang panas.  abih time keja aku nak balik jalan pun dah xlarat, selamat akak sepupu aku datang ambik. kalau x aku nak tido je kat office sampai ok ckit. dah sampai umah anak buah aku ikut aku balik, apa lagi aku suruh dia picit pale,  mak aku bagi minyak angin cap lang botol kecil je, minyak tu colour hijau, bau dia kuat gak le. tapi bagus tol minyak tu, cepat ilang sakit pale. kire minyak nie lagi bagus dari minyak cap kapak yang selalu aku guna tu. kalau korang sakit pale cari minyak angin cap lang nie ye. memang bekesan.


kegunaan lain minyak cap lang :
Masuk angin, pening kepala, mabuk perjalanan, mual, sakit perut, dan gatal-gatal karana gigitan nyamuk dan serangga.

0 comments:

Newer Post Older Post Home