Pages

Tuesday, July 6, 2010

complen....complen2...

perlu ke aku tulis cam2.... xpe nak gak tulis  tajuk tu. tadi selepas balik dari merayau mencari mood yang ilang. aku didatangi oleh customer yang beli tanah lot dari bos aku. macam2 hal tol le pasal tanah nie. depa datang bising2 pasal orang sebelah tanah depa buat umah  xtinggah tanah untuk karidor, dan kesanye bumbung umah tu akan masuk dalam tanah diorang. aku xleh buat pe pasal 2. kena cakap kat tuan tanah le kan. diorang cakap dah cakap n diorang buat xtau je. so sekarang depa nak buat report kat majlis pebandaran.  aku pun heran gak macam mana mpsp leh lulus plan cam2 padahal depa yang buat plan tu, banyak gak le komplen yg sama dr pembeli tanah lot. umah dh siap bukan leh ubah dh pun.

hal remeh temeh camni le aku asyik kena dengar. bukanye depa nak cakap sendiri kat bos aku, aku gak kena melayan complen2 nie semua.  dah le banyak lot kitaorang jual n macam2 ragam orang dok ada, memang laris cam pisang goreng panas heheh. yang bestnye bos aku bagi bayar bulan2 tanah lot dia, tapi kena bayar deposit RM10K dulu ye. kalau nak buat umah bayar habis baru leh buat. sape yang dok buat umah awal tu depa bayar cash ye. sape2 nak beli tanah lot kat area seb perai pulau pinang leh cari aku k.

0 comments:

Newer Post Older Post Home