Pages

Friday, July 9, 2010

APOLLO CHOCOLATE LAYER CAKE - Haram

Baru kol 12 aku dah lapar, makan snek dulu la. kol 1 baru leh balik makan.....cepat le kol 1. lagu pe lak dok bunyi nie. aku ada stok makanan ringan kat office hehehe jom makan Apollo- choco peanut bar. nie stok makanan aku huhuhu. tapi aku baru terbaca kat forum pasal makanan apollo haram. alamak!!!!!!! korang baca kat bawah nie aku copy dari forum tu.

Saya ingin menasihati anda semua supaya berhenti membeli semua keluaran
Apollo Food Industries terutamanya ibubapa yang selalu membeli makanan
seumpama layer cake, choco stick dan sebagainya yang selalu keluar iklan
di
TV . Kejadian ini berlaku kepada saya sendiri.

Saya selalu juga membeli apollo layer cake dlm kuantiti yg banyak untuk
anak2 saya sebagai makanan ringan. Anak2 juga selalu mendapat product
Apollo
setiap kali ada majlis harijadi disekolah (goodie bag yg disediakan oleh
parents kepada birthday girl/boy tersebut).

Selama ini saya ingatkan product Apollo ni HALAL sebab keluar kat
TV..kalau
tak halal, takkan TV boleh lepas ye tak?

Nak jadikan cerita, suatu hari, saya membeli APOLLO CHOCOLATE LAYER CAKE
yg
plastik pembungkusnya berwarna kuning . Anak2 sempat makan sorang satu.
Entahlah, sudah menjadi tabiat saya, suka membaca ingredient yg tertera
pada
pembungkus makanan, hatta ubat gigi, syampoo dan sebagainya, saya juga
suka
membaca. Mungkin saya mengambil langkah berjaga2 agaknya.

Tetiba saya terpana bila apa yg saya takuti akhirnya terjadi kepada saya
&
keluarga sendiri... APOLLO layer cake yg saya beli mengandungi
Emulsifier
471, yg kita sudah maklum, mengandungi unsur ****.. Astaghfirullah...
Astaghfirullah... Astaghfirullah.. banyak kali saya beristighfar, kerana
anak2 saya sudah memakan cake tersebut.

Saya terus memberitahu mereka supaya jgn lagi memakan APOLLO... APOLLO
HARAM
DIMAKAN !

Saya sertakan SCAN FILE pembungkus APOLLO yg saya maksudkan... Maaflah
kerana Black & White kerana saya x ada scanner kaler.

Saya harap kawan2 sume tolong sebarkan kepada jiran2, kawan2 seagama
supaya
memesan kepada anak2 kita, jgn lagi memakan product apollo ini.. Bukan
saja
Apollo Chocolate layer cake, tapi kita patut BANNED semua product
keluaran
APOLLO kerana semua productnya dikilangkan dikilang yg sama, mesin yg
sama,
bercampur yg halal dan haram...

Yang buat saya paling sedih, Ada logo HALAL pada plastik pembungkus
APOLLO
tersebut...

Marilah kita sama2 membenteras penipuan ini dan semoga Allah ampunkan
dosa2
kita yg telah termakan benda haram ni...

0 comments:

Newer Post Older Post Home