Pages

Monday, August 2, 2010

majlis akad nikah...


So simple sangat…ari2 aku ada cakap nak cite kan…meh lepak sini dulu…aku nak cite…kalau kat masjid lagi best aku rase.. tapi kalau kat kl memang semua kena akad nikah kat pejabat agama kan…kat pejabat agama tu cam bilik metting je aku rase, betol arr c2 je leh masuk ramai…pengantin dok atas kerusi arr depan dok kadi, n  saksi2 yang terlibat n wali…kitaorang lak kat meja bujur metingg tu tenggok hehe…sat je, dah siap akad nikah baca doa n ustaz cite sikit peranan suami is3…then setlle…balik p makan kat umah pengantin pempuan. setengah tempat tok kadi datang kt masjid kawasan pgantin pempuan, setengah tempat tok kadi xnak datang. Lagipun ari2 ramai yg nak nikah ner sempat, nak atur tempat kan.


 Ada setengah orang tempat lain le, lepas abih akad nikah balik umah masing2 ar…xdak majlis makan2 pun. Jumpa kat pejabat agama je. So simple kan.


p/s : selamat pengantin baru buat kamil n norain…cantik sangat norain kemarin…pasangan yang sepadan. Semoga bahagia ke akhir hayat….permulaan untuk menjadi suami is3. perjalanan masih jauh k.

0 comments:

Newer Post Older Post Home