Pages

Friday, August 20, 2010

apasal traffik blog aku jatuh ek..??

Assalamualaikum semua...selamat pagi n selamat berpuasa...baru ada idea nak menulis arr heheh..setelah siap blogwalking pagi2...3jam gak lah aku blogwalking...baru ada idea nak menulis...tapi en3 setiap jam dari kol 9 lagi dah kuar kan...so xyah risau nak blogwalking dah prepair awal2 sehari sebelum hehehe...

tujuan asal nak tulis pasal traffik le...membebal pasal lain lak kan. nape traffik aku jatuh bulan puasa ek. korang lak camna ek.???.aku dah tau jawapan nye...korang nak tau nape....padahal kalau xbulan puasa pun, xlah banyak cam blog korang, aku xramai org follow pun, xsampai 100 pun lagi....sedih gak lah...tapi ner leh paksa orang follow kita kan. blog aku bukan best pun. so xkisah lah...

aku nak ucapkan  RIBUAN TERIMA KASIH BUAT KAWAN2 YG SUDI FOLLOW. yang ramai follow tu kebanyakan adik2 le kan...aku dah tua arrr hehehe..dan xlupa buat yg rajin  masuk blog aku n komen. komen2 korang membuat aku tersenyum coz aku tau ada orang sudi baca...thank's ye.

so sekarang aku telah membuat strategi baru untuk menaikan traffik blog..tapi traffik xlah tinggi mana pun.sekurang2 nya dpt 100 pun dah ok kan dalam sehari, untuk blog aku nie....blog korang mestilah lebih lg kan...dlm bulan puasa nie aku cek xsampai 100 pun. dan kemarin aku dah cuba strategi baru nie n berhasil naik heheh....sebelum nie smpai aku dh rase xnak cek kt traffik nuffnang le, aku xkisah sgt pasal uv bukan aku berblog pasal duit. aku risau tgok PV...kalau tinggi tu satu motivasi untuk aku. bukan nak kejar traffik, tapi kalau kita  buat  sesuatu biarlah nampak hasil kan. setiap hari n setiap jam buat en3.



kat cini aku nak tekankan waktu siang je lah nape traffik aku jatuh, malam aku pun xonline.

1. Follower aku tak ramai

2. kat Facebook xramai orang pun....kawan2 aku xonline pun, nape ek...semua orang sibuk buat keja, kan masa singkat, pas2 bulan puasa diorang leh balik awal lak.

3. Pelajar2 IPT lak sibuk ngan kelas, ada kelas ganti le  coz nanti leh cuti awal kalau ganti siap2 masa bulan puasa.

4. kadang2 berukband aku lembab tahap siput, xleh nak blogwalking.


sekarang aku dah tau punca kan....meh tengok cara mengatasi lak....sila tekan bawah k

~
~
~
~
~
~
Eh silap bukan sekarang
sila tunggu en3 sambungan selepas solat jumaat. \(*.*)/

4 comments:

Sharinginfoz said...

nanti naik le tu ya

Tips Mudah SEO

izyanty collection said...

insyaallah...thank's for tips

E.d.Y said...

xpernah amek tau pun pasal traffic...kalau ada org nak masuk, masuk la..kalau takde pun xpe...huhu

Pinky Pixie said...

go2 cayok. hehe. sy pown x ramai pelawat. xpe, insyaAllah 1 hari nnti akn btmbah la flower tu. yg penting bukn bape ramai. tp kawan yg kite dpt dri blog lagi seronok. hehe

Newer Post Older Post Home