Pages

Wednesday, August 18, 2010

aku join - Puisi Kantoi The Contest!






Syarat2 Puisi Kantoi The Contest!!! 
copy from tuan punya contest

1. Korang perlu pilih satu antara banner contest kat bawah nie and then klik imej banner tersebut. Kemudian copy code yang dipaparkan dan paste dalam blog korang di mana-mana bahagian yang memudahkan viewer blog korang tengok banner tu(^_^), better header or sidebar la(bahagian sidebar perlu ada satu ya,). Hingga keputusan pemenang contest diumumkan
Cara-cara copy code

sila lihat di blog tuan punya contest ye      
 2. Perlu ada blog

3. Buat satu entri tentang contest nie dan terus masukkan puisi korang tu.
4. Comment di sini link entri setelah korang dah siapkan entri and puisi tersebut.
5. Ikut suka korang la nak jadi follower or x, jadi follower x ikhlas wat pe ye x?, ngeee(^_^).
6. Entri yang menarik juga akan menerima hadiah bonus, hadiah ape?, xnak ckp coz x pk lg, tp Insya Allah barang baik la(^_^)



aku pun teringin gak nak join, tiba2 masa siap-siap nak p keja dapat idea, sampai ofis terus capai ketas tulis.  yang kelakarnye aku sampai terlupa nak bawa bag duit datang keja, sampai kat bank baru aku terperasan, nak kena guna ic..punya dok ingat pasal puisi terus terlupa semua...hahaah...sampai surat khabar pun aku xleh beli tak bawa duit..dah ada depan kedai lak 2, cari dalam poket xdak duit, so tak jadi beli.

jom tengok puisi kantoi aku...tiba2 lak terkarang hehe
thank's buat tuan punya contest akumencaricinta
kerana buat contest camni


PELENGKAP HIDUPKU

Tanggal  8 April 2010 hadirmu dalam hidup ku
Aku sangat bahagia saat itu
Pertama kali terpandang kau
Hatiku sudah terpaut sayang
Kau begitu comel telah mencuri hatiku

Hari-hari ku tidak lagi sunyi
Hadirmu bagaikan mengisi kekosongan hatiku
Tapi aku sedar antara kau dan aku
Kita memerlukan orang ketiga

Hanya kau dan aku hubungan kita tidak boleh pergi jauh
Aku dapat merasakan perasaan kau ketika itu
Aku berusaha mencari sesuatu buat mengisi hati kau
Dan saat itu pun telah muncul
Aku sudah dapat mencari sesuatu buatmu


Maka tanggal 16 April 2010 bukti kasih ku buatmu
Aku telah menghadiahkan sesuatu yang bernilai buatmu
Aku dapat rasakan kau begitu terharu dengan pemberian ku
Aku tidak cemburu sama sekali saat kalian bersama
Bahkan aku turut gembira dan bersyukur
Mungkin ini adalah takdir yang telah ditentukan
Tanpa kalian berdua hidup aku tiada ertinya


Aku semakin senang dengan kehadiran sahabat baikmu
Tidak terlintas dihatiku untuk memisahkan kalian berdua
Dengan hadirnya sahabat baikmu itu aku berpeluang menjelajah lebih jauh
Bukan aku membawa diri, tapi kalian berdua yang membantu aku berbuat demikian


Kalian berdua amatlah berharga buat diriku ini
Terima kasih kerana hadir dalam hidupku
Buatmu sebuah netbook dan kawan sejiwamu berukband heheh.. 
Kalian adalah pelengkap hidupku.


JOM TENGOK PELENGKAP HIDUP AKU 

Comel kan..sayang sangat kat lappy nie
ringan dan senang nak bawa kemana2 je
banyak membantu aku dalam kerja n blog.

2 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

hihihi!ingatkan amende laa tadi..pandai...pandai..buat puisi eh...

izyanty collection said...

puisi bidan terjun nie...xpernah buat puisi pun sebelum nie.tiba2 dpt idea.

Newer Post Older Post Home