Pages

Tuesday, August 24, 2010

JOM TENGOK HASIL

hasil pe ek nak tunjuk kat korang, hasil tanaman?? hampeh tol xsempat pokok nak besar dah kena makan ngan lembu. sakit ati tol...sebenarnye aku nak tunjuk hasil pasal yg berkaitan ngan en3 nie masuk gudang cari

aku nak cite sikit masa kat gudang ari2, my sister sibuk2 dok tanya pasal jubin nie kat orang kat gudang tu, ceh gaya cam tukang umah je kan siap dok cite bab ukuran saiz para kitaorang, so orang tu pun tanya le, tukang kan nak buat? dari soalan dia tu aku faham le, maksudnye kitaorang xyah risau2 bab2 nie, nanti tukang tu reti nak buat camna. tapi my sister jawap, bukan tukang yang nak buat, kami akan buat sendiri. dari riak muka orang tu nampak terkejut beb sebab kami nak buat sendiri. 

by the way sape cakap orang pempuan xleh buat keja orang lelaki ek...pempuan zaman sekarang semua boleh tau...betol tak korang semua, selama nie pun, memang kitaorang buat sendiri gak keja berat2. rumah aku ner ada orang lelaki. selagi ada kemahuan disitu ada jalan kan. cuma umah je kitaorang xbuat sendiri hehehe kena upah tukang arr...mau reben umah kalau kitaorang buat kan huhuhu...terbanyak lak membebel.

buat benda alah ni senang je pun rupanya, kami dua orang buat malam sabtu, selamat buat malam kan, dahaga air tol masa buat benda alah nie. waaa...tangan lembutku bertukar jadi kasar...buruh kasar le katakan yang xberbayar gaji huhuhu...nie guna 3 keping je saiz 20x20. harga murah sgat 1 keping RM 5, harga asal 
rm 25 sekeping.

takleh nak tunjuk step by step coz adik kesayangan kitaorang xdak..selalu dia le tukang ambik gambar huhuhu...xdak maknanye aku nak ambik gambar tangan penuh simen.



ini adalah white simen,untuk buat bolder..yang nie aku yg buat..tangan yang berseni je leh buat heheh...perasan tol huhuhu. aku bungkus ngan plastik cam buat aicing kek tu, bagi mudah dah dia masuk dalam line yg kecik tu. potong kat hujung plastik tu sikit. kiranye sebijik cam buat aicing  hias cup cake tu, dah le colour putih memang sebijik arr cam tu heheh...simen nie pun kena adun ngan air dulu cam buat cake gak huhuhu.


taraaa dah nampak hasil kan, senang je pun buat benda alah nie. tapi benda alah nie xsiap malam sabtu tu jugak, sebab kena potong jubin tu dulu, sambung ari ahad selepas dipotong guna mesin. yg tu upah orang potong. keseluruhannye siap semalam sebab white simen habis, kemarin baru kedai buka. aku buat bolder terakhir semalam.


pas raya nanti akak aku ajak buat bawah nie lak. seronok buat nampak...xdak hal layan je...xsusah pun...seronok tau buat gotong royong camni...ape yang penting kerjasama heheh...abang aku pun lum tentu leh buat tau, dia tu dasar pemalas huhuhu...dah kawen  xtau le bertukar jadi rajin ke x sekarang? sekarang dia ada kat johor. anak manja nie takan buat benda remeh temeh camni tau, dasar anak lelaki sorang hik...hik...mengutuk abang aku lak...sory ye abang. raya nanti minta maaf heheheh.

0 comments:

Newer Post Older Post Home