Pages

Friday, August 20, 2010

TIPS mudah cara SEO..?


tengok tajuk tips mudah cara Seo untuk tingkat traffik, eh tapi nie bukan tip SEO k..sebenar aku xfaham langsung pasal seo nie. korang faham x. korang masuk blog sharing is power 
kalau korang dah faham nanti cite kat aku lak ek heheh
kat bawah nie sambung dari en3 sebelumnye pasal traffik aku jatuh


cara mengatasi traffik jatuh..untuk blog yang follower yg xsampai 100 cam aku le heheh...yg dah ramai confim2 diaorang xheran pasal traffik. buat 1 en3 dah confim ramai masuk baca, xyah buat banyak2 pun. tapi en ben buat banyak kan setiap 1 jam. tu baru kata bersungguh2 kan dalam buat blog heheh...

1.buat autopublish setiap 1 jam dalam sehari, kena prepair awal le kan kalau buat autopublish sehari awal. dengan cara nie kita ada masa untuk blogwalking.

2. follow blog baru n tinggalkan komen. blog yg ramai follower diorang xperasan sangat yg kita nie wujud, kalau kita komen pun, dia xlarat nak baca n singgah blog kita pun coz ramai sangat.

3.sekarang nie kan bulan puasa, mesti ramai yg tengah cari resepi masakan n resepi kuih raya kan. leh cuba tulis resepi...yg nie aku xbuat lagi pun. coming soon heheh...blog masakan tengah meletop sekarang nie.

4. kalau nak orang masuk selalu buat la cite yg tengah hot sekarang nie kan...apa ek...gosip artis aku xsuka, masalah sosial, kes panas roslin, ada tulis tapi rase xnak post dah yg ada pun dah delete. rase bersalah gak post pasal tu kemarin sebab aku ada gak komen. masalah cam2 xleh sebarkan, perkara yg mengaibkan orang.

5. join contest, segmen kat mana2 blog. blog en ben banyak segmen, tapi aku xdak  idea nak tulis lak hehehe...buat masa sekarang baru 2 contest aku join. yg terbaru PUISI KANTOI THE CONTEST. ada idea lak nak join ari2, banyak pesaing, sekadar mencuba. keputusan 5/10/2010 baru tau. sape nak join pun leh lagi sampai raya ke-7. klik kt bannar contest tu k utk msuk blog akumencaricinta . yg pertama aku join tu menang, banyak membantu traffik naik bila kita menang heheh...yg tu contest kt blog SINAR RAUDAH

6 . buat contest kat blog....yg nie aku lum buat. xtau nak buat contest pe. insyaallah masa akan datang.

p/s : tapi yg lebih penting dapat kenal lebih ramai kawan kan. kat blog memang aku xkenal sape2 pun. bermula dari 0 pasal blog n xtau apa2 pun. n kawan2 aku pun xdak blog. semuanye kawan baru le kat blog....thank's sudi jadi kawan aku.

0 comments:

Newer Post Older Post Home