Pages

Saturday, January 22, 2011

ikan bakar versi cuti thaipusum

hari khamis cuti Thaipusam tiba2 lak aku jadi rajin nak bakar ikan, masa tengah dok sarapan dok sembang2 nak masak pe ngan udang kulit keras nie, udang kulit keras bila buat masak berkuah tak sedap, so aku pun bagi le cadangan kita bakar. aku yang buat sendiri bara  api tu tau, pedih mate aku kena asap...dulu memang fede-up sangat kalau kena buat bara api, lama giler kena tunggu, thah kenape thah pagi tu senang je aku buat bara, maybe sebab aku buat dengan penuh sabar kot heheh..



ikan yang dibungkus daun pisang oleh akak aku, ini bukan pulut udang ok. sangat wangi bila dibalut camni



 udang yang siap dibakar, memang sangat sedap, bila bakar rase udang nie lebih enak dan manis. aku letak garam kunyit baru bakar ok



 hasil ikan yang dibakar, sedikit buruk kan heheh hampir hangit, tp still leh makan tau, kalau tak balut daun pisang ikan nie dah lama hancur masa nak alih huhuhu



cicah ngan air asam express tak cukup bahan, tak dak buah tomato, dan aku tak letak belacan, sangat elegic ngan belacan, tak mo makan belacan dah huhuhu..tapi still sedap makan ngan nasi panas2

1 comments:

LyNn'Azlina said...

nampak sgt sedapla...suker ikan/kerang bakar...fuhh!mkn ngan nasi sungguh sedap

Newer Post Older Post Home