Pages

Tuesday, January 18, 2011

pasembor makanan orang tua-tua ka

nie pasembor pasar malam ok
jom makan pasembor, kalau orang datang penang mesti singah gurney drive makan pasembor kan, aku dulu2 ner ada p makan kat sana pun, mak aku tak bawa pun, p bekelah batu feringgi ada le kot, tak popular sangat le katakan pesembor dikalangan ahli keluarga aku pun. tiap2 kali pasar malam je, mesti mak saudara aku n jiran aku pesan pasembor, aku tengok pasembor nie dulu tak berapa minat sangat, so aku dok terfikir dia makanan orang tua2, ye la semua yang pesan kat aku semua orang tua2.

tiba2 aku ngidam nak makan, so beli le sebungkus...balik makan sedap gak, sedap sebab kuah di sedap ok.yang kat pasar malam nie murah le sebab dia letak biasa je. tapi kalau korang p makan kat gurney drive harga dia mahal sikit coz leh pilih nak makan pe yg sedap2. tapi pasembor yang sedap terletak pada kuahnye..

kat gurney drive kedai mana yang sedap ek? ada satu kedai yang sedap dia duk satu line ngan kedai makan cina. tapi yang jual tu mamak penang le of coz halal ok..

4 comments:

Myra Jay said...

Iz, myra cukup suka pasembuq..
Paling suka kat sengkuang, timun ngan telur je.. Cucuq xbrapa mkn sgt.. :)

aNiS tHe BumbleBee said...

pasemboq mmg terbaekkkk!! yummyliciousss!!!!!!!!!!!!!

izyanty collection said...

myra:iz suka kat timun n kerak pe thah heheh

anis : k. anis memang sdp..nanti ngidam lak ibu mgandung nie heheh..

Nazz@Purple said...

kalo de yg sedap tu..memang best..tp nak cr yg sedap tu susah ar kat kl ni..

Newer Post Older Post Home