Pages

Saturday, January 29, 2011

cara hilangkan senggugut dengan cepat

aku nak bagi petua nie, petua orang tua- tua le tu kan...uikss silap ok petua orang muda-muda tau a.k.a aku le heheeh...u all selalu buat camna untuk hilangkan senggugut ek bila datang bulan...soalan nie untuk girl je lah yang laki tak yah sibok2 nak jawap ek, opppsss lupa ner ada pembaca blog aku lelaki kan,tapi ada le sikit2 kot.

jom tengok petua yang aku nak bagi nie,nak bagi amaran bila senggugut jangan makan ubat colour pink ynag dijual kat kedai tu ek, sangat tidak baik untuk kesihatan wanita. memang le kan makan sekali sekala je pun, ofcoz le sebulan sekali je, memang jangan makan ubat tu walaupun sebulan sekali pun.

 kalau time tu dok umah leh gak baring2 letak losen halia mustajab kat perut kan, untuk hilangkan rasa lenguh2 dan tidak keselesaan dibahagian perut kan. tapi camna kalau kat tempat keja or kelas, macam aku time rehat aku leh balik umah so aku akan minum air halia, kalau minum di punya efek lagi cepat. 

cara cepat,  mudah dan sedap

kalau minum terus air halia tu, rase tak sedap kan, so ape kate u all bancuh air kesukaan korang pastu ketuk halia letak dalam air korang then minum. hasilnye sangat lah bagus.
aku selalu akan bancuh air nescafe susu + halia bila senggugut

leh order gak kat kedai kalau tak leh bancuh sendiri

18 comments:

Myra Jay said...

Tip yg baik.. Myra pun senggugut selalu minum teh halia.. :)

armouris said...

info tentang senggugut di SIHAT SELALU - Kurangkan Sakit Senggugut Dengan Bertungku

kakyong said...

kakyong tak penah senggugut.. tp memang selalu minum air halia.. sbb kakyong nijenis badan yg byk angin.. ;)

dah klik2 ur HB

izyanty collection said...

myra : halia sangat sesuaikan..

armouris :thank's for info

kakyong:semua org ada angin dlm bdan,so kena minum heheh,thank's klik,klik u back

Team said...

Salam, awak boleh cuba pad herba Avail & insyaAllah boleh menghilang/ kurangkan senggugut tanpa makan ubat.Sila rujuk http://www.goavail.com/senggugut

Alin Marlini said...

Kak Alin setiap bulan sakit..tak tahan rasanya..nak trylah petua ni

sheyra jamal said...

Sakitnye perut time senggugut :( sampai menangis2 kt tmpt keje .. :'(

sheyra jamal said...

Minum air ni time bile? Time period or sblm period ?
Shira klau senggugut sampai menangis kt tmpt kje .. Sakit sngt :'(
Skrg tgh sakit la ni .. Huhuhu :'(

Anonymous said...

Salam hai semua..samela sy tgh sakit sgt ni.tu yg cari petua ilangkan sakit ni ngn cpt..x tahn..kdg2 tg0lek2 penah pengsan jgak dulu

Anonymous said...

sye pun selalu sakit sengugut.. huaaaa.. harap2 petua ni mujarab

Anonymous said...

kalau minum air halia akan ok ke

Anonymous said...

Srius ke kalau minum air halia akan ok?

shahira said...
This comment has been removed by a blog administrator.
izyantyPersonalTaste said...

insya allah setakat nie minum air halia berkesan, cuba lah dulu. lagipun minum air halia bagus untuk buang angin dlm badan n tak dak efek berbahaya kalau amalkan selalu pun.

Anonymous said...

halia tu kene bland dulu ke..or cmner.

izyantyPersonalTaste said...

ketuk or potong nipis letak dlm air...makan time rasa sakit...

Anonymous said...

Sama la... Tengah sakit niiiii...
Salu kena amek mc bila 1st day kena. Sbab sy jenis muntah2 lau datang bulan. Sebab takut amek ubat terpaksa la tahannnnn :-(
Apa2 pon jangan amek ubat tau.

Khadeejah Hasmad said...

Cadangan yang menarik tu. Ketuk je halia kan :D

Newer Post Older Post Home