Pages

Thursday, June 24, 2010

RUMAH AKU NIE ZOO NEGARA KE EK..?

Best kan p zoo, masa zaman kanak2 p zoo le paling best, kalau zaman sekolah tadika mesti rombongan gua kelam je.  tapi seronok le kan budak2 le katakan. kalau orang tua2 lak, oppss bukan tua vateran lak suka  buat rombongan p padang besar pe lagi shoping arrr. kalau aku lak buat trip P Langkawi, jom le join 3 hari 2 malam RM 150. ada n3 pasal trip langkawi kat blog aku, sila baca k.

kat atas 2 dah lari tajuk tapi xpe anggap je iklan huhu....aku nak cite pasal haiwan peliharaan orang lain sebenarnye, orang lain yang bela tapi kat umah aku lak yang jadi cam zoo lak. Aku memang pelik tol apasal haiwan2 nie suka melepak kat umah aku. yang pertama suka melepak kat umah aku adalah :

KUCING

camner ek nak cite pertemuan ngan kucing nie,aku dah ingat bukan pertemuan pun,sebenarnye kucing nie kucing jiran aku. satu ari 2 dia datang umah dengan tiba2. so xkisah le lagi pun tahu kucing jiran aku pagi sampai petang dok melepak kat umah aku, malam baru dia balik umah tuan dia.Dah ari2 dok mai umah aku pas 2 xmau balik terus, tuan dia datang ambik pun, still lari datang umah aku, apa yang best sangat kat umah aku pun xtau,memang le kitaorang rajin gak bagi makan kat dia,tuan dia pun bagi makan gak,tapi dia seronok dok umah aku lagi, padahal kitaorang xbagi dia masuk dalam umah pun. tido kat luar je. kalau dengan tuan dia leh dok dalam umah lagi. pelik tol kucing nie. aku xsuka pegang kucing, tapi still gak bagi makan kat dia. yang aku begang sangat bila dia lapar mesti cari aku ngan bunyi dia yang bising 2,aku lambat sikit bagi makan kaki aku lak yang dia terkam. xkenang budi tol kucing nie,ingat kaki aku leh makan ke apa. disebabkan dah bertahun dok kat umah aku kitaorang pangil le nama dia oren,sebab bulu dia colur oren. oren bila nak balik umah tuan ko yang btol ek.umah aku mana ada kucing lain pun. memang xsuka bela haiwan.

AYAM

ayam nie pun satu masalah gak, kalau ayamas ok le jugakan sedap huhuhu...banyak lak 2 datang melepak. dah le suka merosakan tanaman aku, pas 2 xdak kesedaran sivil tol, membuang najis atas lantai belakang umah aku. ingat aku xdak keja nak buat ek bersih lantai ari2. tanya jiran2 ayam sape semua xnak ngaku. geram tol aku tangkap sembelih kang....ayam nie selalu menyibuk time kucing nak makan, OREN takut dia blah dulu.  ayam nie suka rebut makanan kucing, jahat tol....so kadang2 terpaksa tunggu oren makan bagi habis,takut ayam kacau. lawak pun ada gak aku tengok oren nie penakut kt binatang lain.


LEMBU

lembu lak suka datang petang, umah aku kan ada padang permainan kot, tempat depa berehat2 sambil makan angin  n yang seangkatan denganye.  xsuka tol lembu nie,dr xdak nyamuk sampai ada nyamuk,nie semua sebab lembu ar. bab makan pokok bunga aku lagi nak sakit ati. dah cakap banyak kali kat tuan dia, still cam2 gak. bila malam terlepas kawasan umah aku gak nak datang, bisang tol dok bunyi, lembu 2 dok teriak nak balik xjumpa jalan,ye ke?? betol le kan lembu kan kurang bijak 2 pasal dia xreti balik sendiri.


pas nie apa lagi ek : itik pun ada gak..........

p/s : camnie le keadaan kat kampung kan, n aku xkisah jadi orang kampung, n xmalu nak ngaku dok kt kampung. Rumahku syurgaku \(*.*)/. aku memang suka dok kat kampung.

iz : nie sekadar luahan perasaan je,sebab aku memang xberani nak sound orang heheh....so rasa lega sikit luah kat blog sendiri heheh....

3 comments:

mR.sYaH said...

aku suka kucing..

namapak sgt kau sayangkan haiwan2 tu.. tu yg dorg suka lepak2 kt umah kau.. heheh...

izyanty collection said...

xsuka pun,just xsampai ati je kat kucing je hehhe...

kakngah said...

area rmh aku meriah dgn monyet..
haiahhhh....

Newer Post Older Post Home