Tuesday, June 29, 2010

jom lunch

Assalamualaikum semua.... bertemu kembali di tengah ari nie....jom cite pasal makan dah dekat time lunch nie, heheh.  aku suka makan banyak dari dulu, tol ke ni   ??  risau tol berat badan dah naik toi..toii..eh jap bukan makan banyak dari dulu rasenye, tapi pemilihan makanan kot, yang buat berat naik tol tak.. bila umur meningkat metabolisma dalam badan dah kurang. tambah lak keja banyak duduk. dulu pagi2 aku minum air masak je, sejak tahun 2010 aku minum nescafe pagi2, letak susu 2 lah puncaye aku rase, sebelum nie xnaik pun. so aku dah ubah, kembali ke tabiat lama minum air kosong je. memang sebelum nie aku jenis xminum minuman yang manis kat umah. kat luar minum le kan, nanti orang ingat aku xdak duit lak air  pun xmampu beli huhuhu. padahal aku minum skit je, memang rugi tol, dulu zaman study aku ngan bestfrends aku siap kongsi air lagi bila minum kat cafe, bukan sebab xdak duit ye. tapi sebab dua2 orang memang suka minum air sikit je, air yang di share  pun xabih gak. nak bawa air masak buat berat beg je, pemalas sebenarye huhuhu.

Tengah ari nie aku dah tau mak aku masak pe, sambal sotong huhu... camner aku leh tau ek, dari semalam lagi adik aku dok request kat mak aku nak makan sambal sotong yang lain2 aku xtau. kena balik makan baru tau.  adik  aku kan dah nak balik uitm minggu nie. 2 pasal leh request nak makan pe. lama tol cuti 2 bulan lak 2. aku dulu siap leh p keja masa cuti sem, dia dok umah je, xpe anak bongsu memang cam2. huhu... 

CAMNER LE RUPE SAMBAL SOTONG MAK AKU KAN..... maybe camni kot...


p/s : nie ulisi semata2, padahal mak aku takan letak petai pun.

3 comments:

mR.sYaH said...

wah! sambal sotong petai dlm gmbr tu membangkitkan selera tapi aku xmkn petai.. wat sambal udang gerenti naik.. hahha..

E.d.Y said...

sedapnye sambal sotong

ieqha_faizana said...

waduh2 sedapnya.. nak pegi buat la haha