Friday, November 12, 2010

SANGGUPKAH KITA MEMBIARKAN AYAH, SUAMI, ABANG DAN ANAK2 LELAKI KITA MASUK NERAKA...???

" Sebab Utama Lelaki Ditarik Ke Neraka Oleh Wanita !!!!!!!!"Di akhirat nanti ada 4 golongan lelaki yg akan ditarik masuk ke neraka oleh wanita. Lelaki itu adalah mereka yg tidak memberikan hak kpd wanita dan tidak menjaga amanah itu. Mereka ialah:                             

1. Ayahnya  : Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan  anak2 perempuannya didunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat,mengaji dan sebagainya. Dia  membiarkan anak2 perempuannya tidak  menutup aurat. Tidak cukup kalau dgn hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke  neraka oleh anaknya.

             (p/s; Duhai lelaki yg bergelar ayah, bagaimanakah hal keadaan anak perempuanmu sekarang?. Adakah kau mengajarnya bersolat & saum?..menutup aurat?..pengetahuan agama?.. Jika tidak cukup salah satunya,    maka bersedialah utk menjadi bahan bakar neraka jahannam.)


 2. Suaminya apabila sang suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya.
Bergaul! bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan utk suami tapi utk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yg alim dimana solatnya tidak pernah bertangguh, saumnya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dlm  neraka.

             (p/s; Duhai lelaki yg bergelar suami, bagaimanakah hal keadaan isteri tercintamu sekarang?. Dimanakah dia?Bagaimana akhlaknya? Jika tidak kau menjaganya  mengikut ketetapan syari'at, maka terimalah hakikat yg kau akan sehidup semati bersamanya di 'taman' neraka sana .)


             3. Abang-abangnya apabila ayahnya sudah tiada,tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya.
Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong dari  ajaran Islam,tunggulah tarikan adiknya di akhirat  kelak.

             (p/s; Duhai lelaki yg mempunyai adik perempuan, jgn hanya menjaga amalmu, dan jgn ingat kau terlepas...) kau juga akan dipertanggungjawabk an diakhirat kelak...jika membiarkan adikmu bergelumang dgn       maksiat... dan tidak menutup aurat.)                        


            4. Anak2 lelakinya apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yg haram disisi Islam.    bila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya.. .maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabk an di akhirat kelak....dan nantikan tarikan ibunya ke neraka.

             (p/s; Duhai anak2 lelaki.... sayangilah ibumu....nasihatilah dia jika tersalah atau terlupa...     krn ibu              juga insan biasa...) x lepas dr melakukan dosa.. selamatkanlah dia dr menjadi 'kayu api' neraka....jika              tidak, kau juga akan ditarik menjadi penemannya.)      

 Lihatlah....betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah diakhirat pun tarikannya begitu hebat. Maka kaum lelaki yg bergelar ayah/suami/abang atau anak harus memainkan peranan mereka.             Firman Allah S.W.T;                            "Hai anak Adam, peliharalah diri kamu serta ahlimu              dari api neraka dimana bahan bakarnya ialah manusia, jin dan batu-batu... ."

astagfirullah.....


copy paste from fb -by Fidah Isabel 


1 comment:

alinac lover said...

yong join momey topup..hehe

momey kalo xslh nama dia..
bgus juga.xpayah kuar topup..dpt komisyen sket..jadi la..hehe