Pages

Monday, March 7, 2011

nape orang asyik pangil aku Puan

Dari minggu lepas sampai nie orang asyik pangil aku "PUAN " je...waaa aku belum kawen lagi le, nie yg nak protes tak puas ati nie hahahahaha...mula2 tu pemanggil pertama n kedua tu aku betol kan le dulu, saya cik ok, cisss apa motif  aku nak tekankan cik sangat kan,  thah apa2. dah banyak banyak kali orang call pangil puan, aku dah malas nak betolkan, biar arr yang penting, tujuan depa call tu nak booking tanah lot, so depa pun tak kenal aku, aku pun kenal depa lagi.


plan tanah lot baru besar kedabak tol, kalau orang call nak booking aku akan buka plan nie atas meja, sampai penuh satu meja, buat semak tol, yang sebelum2 nie saiz A4 dah leh nampak. tapi untuk plan tanah lot baru yang macam jalan keta api je aku tengok, terpaksa guna plan yang besar lak.

yang nie lak senarai harga semua ada 50 salinan untuk dibagi kat orang yang berminat untuk membeli je...semua lot ada 41 lot, sekarang 41 lot habis dibooking dalam tempoh  seminggu... dalam tempoh  seminggu nie hp aku asyik berbunyi je, sampai ari cuti pun diaorang call gak, aku tak dan nak angkat pun bila cuti, hp aku akan dok merata, lagipun aku malas nak ambik tau pasal keja bila cuti. then pagi2 masuk ofis tadi diaorang call lagi, so baru aku angkat huhuhu..  dah tentu depa call nak booking tanah lot, walaupun dah habis orang booking, aku ambik simpan dulu no hp depa, nanti kalau2 orang yang booking tak leh bayar baru aku bagi kat depa lak,


p/s : sok2 bila datang jumpa aku untuk urusan payment, mesti ramai lak yang cakap, anak bos ke?...camtu le selalunya aku dok kena untuk tanah lot yang sebelum2 nie. so aku pula penat dok menjawap bukan anak bos...one day akan jadi bos hahahah... tipu je yg last tu. mesti le aku jawap pekerja je huhuhu.

5 comments:

Myra Jay said...

Kalau keje Gomen Iz, Puan tu tandanya orang besaq..hehee..
So Iz bakal jg org besar 1 ari nanti:)
Tinginnya nak beli tanah tp ntahler :)

izyanty collection said...

myra: masalahnya iz bukan keja Gomen pun he3..insyaallah amin :)
beli tanah nie pelaburan n aset tau, harga tanah sentiasa naik, kalau kita xnak tinggal citu kita leh jual ngan harga yg lebih tinggi lagi.

NuR 'aQiLaH said...

hye puan izyanty... ;p

izyanty collection said...

nur Aqilah: ye le tu "pUAN" he3..hai too :)

CT NoArIzAh ArIs said...

Waaa... dh jadi tokey tanah rupanya... ada diskaun x utk geng blogger...hehe !!

p/s: gurau jeeeee !!!

Newer Post Older Post Home