Pages

Tuesday, March 8, 2011

harapan untuk curang punah

sejak bulan lepas lagi aku dah merancang sesuatu, mencari calon-calon untuk berlaku curang serta membuat kajian terperinci terhadap calon-calon curangku. aku pun membuat serve terlebih dahulu, ingat senang ka nak pilih yang terbaik, kita kena tahu latar belakang dia dulu ok, supaya kemudian hari tak lah rase menyesalkan, walaupun banyak pilihan yang lebih baik, tapi aku terpaksa memilih yang tidak terikat dengan satu tempat je, buatnya ko anak mak, ciss dok kat umah je lah, waaa xnak pilih ko walaupun laju tahap gaban pun, laju pak lak nie kan,  stremik  dan unifi aku tak nak walaupun korang laju, sebab hanya akan buat aku bayar bil sia2 je,tak guna pun kat umah, so pilihan aku hanyalah beruk2 he3...

sebenarnya aku dah tertarik ngan beruk DIGI nie, harga dia murah RM38 sebulan 3GB berbaloi arr kan, time paling laju dari 7a.m-7p.m memang sangat sesuai ngan aku. time tu je pun yang aku guna pun. Hujung minggu lepas dengan niat berkobar2 untuk berlaku curang dengan MAXIS aku pun p le menjeguk kedai beruk DIGI dekat Jaya Jusco Perda, mood happy arr kan, dengan harapan dapat berlaku curang, bila sampai depan kedai tu aku pun baca dulu senarai coverage beruk Digi, tiba-tiba aku tersentap seketika, waaaa harapan aku punah, kawasan aku tak dak dalam senarai pun, cisss terpaksa le aku setia ngan beruk MAXIS nie. itulah satu-satunya beruk yang aktif di kawasan aku, hampeh tol arr kan, celcom maybe aku takan pilih walaupun ada coverage kat cini, banyak problem.

maxis aku 1.5GB je bayar RM48 sebulan, nak tambah kelajuan GB aku dah cuba banyak kali tak boleh pun. aku memang suka barang murah pun, kalau nak laju pakai le yang mahal kan, so aku takan buat camtu, sebabnya aku guna internet pun sabab nak isi masa lapang aku kat ofis je.

aku harap lepas nie DIGI ada le coverage kat kawasan aku nie. aku akan setia menunggu huhuhu...sekarang aku setia dulu lah ngan MAXIS he3..

2 comments:

Myra Jay said...

Suspen tol tajuk entry..hehee, ingatkan curang kebenda, rupanya curang ngan beruk..hehee

izyanty collection said...

myra: he3..ngan berukband je leh curang huhuhu

Newer Post Older Post Home