Pages

Thursday, March 24, 2011

colour ubat camni terus ada selera nak makan


Beli ubat kat farmasi je, sebab mujarab dan murah heehe.. yg nie rm 4.50. yang colour kuning nie makan time siang, colour hijau time malam. dulu aku beli ubat selsema colour kuning je dia bagi, tu pun harga rm 1. mujarab tul  ubat tu. harinie beli siap ngan ubt colour hijau lak dia bagi.
kalau kena yang colour kuning yg jenis lama tu, korang jgn makan siang2, mau terlena nie. yg nie kuning lain cikit, tak berapa ngantok makan siang.







memandangkan sekarang musim demam, aku pun sibuk2 gak nak demam, tapi bukan deman sangat just selsema n batuk berkahak je, boleh p berjalan merata lagi, alhamdulilah. selalu camtu le aku badan panas, selsema n sikit2 batuk, tapi kuat berjalan lagi he3. setakat nie lum pernah demam yg teruk sampai tak leh bangun.aku tak pernah ambik mc tau, tp kalau ambik mc pun bos aku tak layan pun. nak cuti, cuti je lah hahahah. suka aku je lah nak cuti ke tak, tak potong apa2. aku malas nak cuti2 sebabnya cam tak best pun kalau cuti pun mesti ada je call kena aku p ofis. cisss mentang2 umah aku dekat ngan ofis anytime je orang pangill, pastu lak aku selalu je ada kat umah, see aku tak kuar dating, macam mana le depa nie leh tau kan, memanjang je ada kat umah huhuhuhu. aku memang jarang kuar pun. ari ahad je pun kalau nak kuar jalan2.




Tiba-tiba je aku batuk berkahak lak,tak silap zaman sekolah rendah je pernah batuk camni...mula rase pelik, nape perlu batuk berkahak, sebab nak buang penyakit ke, ke kesan dari VCO ek...proses pembuangan bahan toksik ada kaitan ke?


suara aku tiba2 mengecil n terketar2, kadang2 jadi rock...sangat segan arr nak cakap ngan orang. dah lah bulan bertemu pelanggan hahahah,  cepat2 ler urusan tanah nie selesai.


p/s : ubat batuk tak beli le pulak, cam tak teruk so makan ubat cap ibu n anak dah le yg ada dlm peti ais he3..
selsema ner leh tahan wehhh kalau tak makan ubat, nak buat keja pun susah asyik meleleh je kan.

5 comments:

Mek Norfa said...

ubat selsema warna kuning tu memang power kan. skali makan terus zzzzzzz

izyanty collection said...

Mek Norfa : yup sgat power ranges heheh...bru makan trus trlena tak ingat pe dah, pg bru terjaga.

alinac lover said...

ngee~ ubt farmasi pn oke berkesan jgk kan~

smgoa cpt smbuh ler.

CT NoArIzAh ArIs said...

Take care dear...ubat selsema kaler kuning tu akk pernah mkn mmg power gilerrr !!

izyanty collection said...

alinac : yup berkesan, tak yah beratur lma jmpa doktor he3..

k.ct : thank's...harap kali nie berkesan le, sebab cam dh lain warna ubat lak..

Newer Post Older Post Home