Pages

Friday, March 4, 2011

dekat pejabat pos boleh buat insuran kenderaan ek?

ada sapa2 pernah buat insuran n roadtax kat pejabat pos tak? abang aku cakap boleh betol ke, setahu aku setakat buat ROADTAX boleh le kan, sebelum tu kena p buat insuran kat mana2 agen dulu baru leh buat roadtax kat pejabat pos kan.

 aku dok serve harga insuran nie, so dah dapat tau, RM257  kat satu agen nie. abg aku cakap mahal, tupasal dia cakap suh p pejabat pos leh dapat lagi murah, ye ke? aku check website pejabat pos, oic rupanya boleh dah sekarang.

aku nak buat insuran moto je pun, agak2 kena berapa ek? ada sape tau or dah pernah p renew insuran n roadtax kat pejabat pos tak??? nak yg paling murah je huhuhu. dan satu lagi kat pejabat pos cawangan boleh jugak tak, ke hanya ibu pejabat?

6 comments:

nazirulhazwan~ said...

boleh jer, dorg bley terus renew insurans kat situ jugak, kejap je siap

izyanty collection said...

naz: camtu ek..ok buat kat pjbt pos lah pas ni.thank's

alinac lover said...

isk nk komen pon xbrapa nk thu hehhehe

izyanty collection said...

alanic :xpe...:)

ali said...

ak kompius ni..roadtax n insurans ni blh renew x kalo ad saman..sbb ak ad 4 saman ni..tp bkn motor ak..skang ni polis saman ats nma ke ats motor..sori ak noobs psl ni..

izyantyPersonalTaste said...

ali : kalau ada saman tak leh renew, kena setlle saman dulu atas moto tu,saman tu ats kenderaan yg kita naik,kalau ko naik moto tu then kena saman ko le kena bayar walaupun ats nama orang lain.

Newer Post Older Post Home