Pages

Tuesday, March 8, 2011

bawa insurans kenderaan yg lama untuk dapat diskaun - dipejabat pos

pagi tadi aku p pejabat pos nak renew insuran dan roadtax, masuk2 ramai le pulak orang, ingatkan hari selasa orang dah tak ramai, selalunya tak ramai pun. dah dok lama menunggu baru aku tau apasal ramai orang, rupanya orang datang bayar saman. aik boleh le pulak bayar saman kat pejabat pos cawangan ek, aritu tak boleh,just pejabat pos besar je. untuk tempoh lanjutan semua pejabat pos boleh pulak,.

mula-mula aku dok tunggu tu aku risau gak lah, kot2 tak boleh buat insuran kat pejabat pos kecil camni, buat penat aku lak tunggu lama2 sekalinya tak boleh kan, kebetulan member aku baru sampai, so aku pun tanya le dia, dia cakap dia tak tau dan tak pernah buat kat pejabat pos. aku nak p tanya malu sebenarya coz ramai orang, then takut orang cakap aku nak potong trip lak kan, daripada aku tunggu lama2 baik aku p tanya kan, ok comfim boleh buat uncle pejabat pos cakap. aku terus duduk. sebelum tu ada sorang p.cik tu tanya hal pe thah kat kaunter, tapi ada orang kat belakang tu dah bising2 cakap camni,  " kalau nak tanya2 hari lain le, orang lain pun banyak keja gak nie nak buat. errkkk aku dah tersentap gak lah, cibuk tol arr mamat tu biarlah kan tanya je, lagipun memang turn no p.cik tu pun.


bila no aku naik aku pun p le kat kauter,aku cakap nak insuran yang paling murah, dia minta insuran yang lama, tapi aku tak bawa le pula, aku tanya le kenapa tak boleh buat ke kalau tak bawa? dia cakap boleh, tapi kena bayar mahal sikit, kalau bawa insuran lama leh dapat diskaun dalam rm30-rm40. aku malas nak patah balik, aku cakap tak pa lah tak dapat diskaun pun takpa..anggaran dalam 200 camtu je dia kata kalau tak dapat diskaun, aku cakap ok je aku bajet dalam 250 je. tengah2  dok isi  dalam komputer offline le pulak, so kena datang petang nie le pulak. asalnya aku tak nak balik ambik insuran yg lama tu, tengok2 kena p 2 kali juga. tapi takpa lah maybe aku bernasib baik leh dapat diskaun petang nanti. nak balik ambik kat umah, selamat umah dekat je.

0 comments:

Newer Post Older Post Home