Pages

Tuesday, November 22, 2011

tips gambar perkahwinan nampak cantik

i1.pemilihan baju yang terang/ kontra

kenapa perlu baju yang terang lak, padahal ada yg  suka colur yang soft je kan, penting taw baju yang terang bila dalam gambar nampak cantik dan menyerlah.

kalau yg soft kontra kan baju korang sekali ok kalau semua kaler sama tak nampak menarik sangat, cuba match kan 2 kaler, kalau boleh veil jangan sama ngan kaler baju, baru leh nampak kecantik veil tu kan.

2. pemilihan kaler pelamin

kalau u all pakai baju pengantin biru pelamin tu jangan le banyak biru lak, nanti bila tangkap gambar pengantin tak nampak, kaler dah sama,  so gambar pun tak cantik huhuhhu...

3. pemilihan make-up

pemilihan make-up nie penting jugak taw...apa beza make-up murah dan mahal, serius banyak beza  rupanya...sebelum nie aku tak taw sangat pun, nie hasil pemerhatian aku je.make-up yang mahal sikit tu ada teknik tersendiri, leh ubah rupa lak tu, kalau pipi tembam leh bertukar jadi slim je, then pengantin nampak cantik je dan berseri2.

dan satu lagi kalau nak make-up u all nampak berseri jangan le dok meke-up tebal dan berlebihan sangat,2,3 bulan sebelum majlis korang. korang perasan tak artis  bila kawen nampak biasa je kan gambar kawen diorang tu sebab kita dah selalu sagat tengok diaorang make-up....seri tu dah tak ada.


4. pemilihan juru photo

sila upah juruphoto yang menghasilkan gambar yang cantik2, camna nak buat pemilihan ek....buat server dulu dekat internet baru pilih yang terbaik n murah huhuhu...


p/s: 3 yang kat atas tu sangat penting ok...nie atas pemerhatian aku je. kalau ada nak tambah boleh komen kat sini ok



gambar sekadar hiasan ini bukan gambar op k, digital je so tak berapa cantik
UNTUK TEMPAHAN VEIL KLIK SINI
HARGA  MURAH  DARI  BIASA

gambar dr Op


5 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

erm..lom rasa nak guna lg tips ni..hihih..

izyantyPersonalTaste said...

nuyui: coming soon leh gna hehe

Myra Jay said...

sokong dengan pemilihan kaler tu Iz..

Myra guna soft dan terang so dapat lihat perbezaan jugak ;)

izyantyPersonalTaste said...

myra :a;ah kaler yg kontra soft n terang baru ngam..:)

sha my heart said...

wah menarik. Tq2

Newer Post Older Post Home