Pages

Friday, November 18, 2011

yang mana harus memilih...




Assalamualaikum dan selamat pagi...korang pernah ada dilema camni tak....semalam kan ada pasar malam, sebelum nak sampai tu dalam kepala otak aku dah dok fikir2 nak beli makanan apa, rasa nak makan nasi ayam, nasi kerabu...so dengan lajunya sebelum hujan turun aku bergegas le cari nasi kerabu, sekali tengok orang yang jual nasi kerabu lum datang lagi, xpa2 cari lak nasi ayam, bila dah sampai teringin lak nasi daging...cancel nasi ayam masa tu still berat hati nak tinggal kan nasi ayam, then aku pun beli sup ayam lah senang, sebenarnya suka sup n ayam gerai tu, sedap dari kedai lain.




masa dok jalan2 kat pasar malam jumpa lak ulam kesukaan aku, daun pegaga pergggghhh sedap giler kalau cicah ngan budu, kebetulan ada orang bagi budu so tengahari nanti leh balik makan huhuhu...tapi yang tak best je bila aku makan budu nie, jerawat suka naik....jahat tol arr kan jerawat tu kan....kulit nie nape thah tak leh nak terima budu n belacan, sentap tol hahahah...tapi nak makan gak sebab pegaga cicah budu sangat mengoda hati aku :p





        
daun pegaga adam banyak jenis taw, aku suka yang macam nie untuk buat ulam coz dia  lemak2 sikit bila makan, dan daun dia tebal.

yang jenis bulat dan nipis sangat sesuai buat jus.


mari berkenalan dengan budu lak
                          

                 
 aku syor kan budu cap KETEREH memang sedap taw, berbanding cap lain, camna aku leh expert pasal budu lak nie....hehehe...dulu housmate aku ramai orang kelantan. budu nia bahan asas dia ikan bilis yang diperam.


meh aku ajar camna nak makan budu, rupa budu cam air milo kan,

 masukan budu dlm piring then potong cili padi dan perah limau, pastu cicah le ngan ulam atau ikan bakar or ikan rebus, sedap kalau makan ramai2...selamat mencuba


kredit sini untuk gambar

3 comments:

Aida Azryn said...

pergh nasi ayam!!! <3.<3

Myra Jay said...

Myra suka gak makan pegaga cicah sambal belacan ;)

izyantyPersonalTaste said...

aida : next week lak nasi ayam he3...:)

myra : pegaga memang membuka selera kan...

Newer Post Older Post Home