Pages

Tuesday, November 1, 2011

DIY Dress lama kepada baru

             



Bagi korang yang pening kepala nak fikir nak cari baru untuk p mana2 majlis, apa kata korang mix n match je baru lama kepada baru, selain dapat menjimatkan kos tak lah penuh almari ngan baju lama-lama. buatnya ada 10 majlis dalam sebulan takan nak beli 10 helai lak kan. selagi boleh berjimat y not kita berjimatkan...

gambar model dress kat atas tu adalah dress yang aku beli secara online, kosong je kan dress tu, ok mari kita DIY supaya dia nampak lebih cantik untuk menghadiri majlis penikahan sepupu aku  pada 29 Oktober 2011.

BAHAN-BAHAN

- kain lace ( aku guna lebih kain lace mak aku huhu)
- benang, jarum dan gunting
- last sekali sifat kerajinan yang diperlukan heheheh

TOTAL KOS = 0 he3...






 sedang buat2 sibuk betolkan veil pengantin ( veil tu aku jahit gak taw leh tengok kat SINI,

Sebenarnya nak tunjuk bahagian tangan pun aku jahit gak dress hitam aku he3...yeahh aku nampak tinggi dan kurus bila pakai dress hitam nie...muka memang tak leh buat pe memang tembam semulajadi walaupun badan kurus huhuhu...

lepas jahit manik nie kat baju aku rase pelik tol baju nie dah macam misai sotong lak kan...tapi kan bila aku pakai je ramai pulak yang tegur cantik siap tanya beli mana lagi. sampai mak saudara aku pun suruh jahit untuk dia jugak.

2 comments:

Myra Jay said...

Kalau dah kreatip tu memang cantik ler hasilnya.. :)

Seyes Iz, mmg cantek ;)

izyantyPersonalTaste said...

myra :thank's...asal buat benda2 kreatif mesti iz xdak keyakinan cantik or tak...bila org ckp ok...baru taw huhuhu

Newer Post Older Post Home