Pages

Tuesday, June 26, 2012

Dinner ala korea style


1 - JAPCHAE - mee sejuk
2-  PAJEON   - pancake 
3 - GYERAN MARI - egg roll
4 - Nasi putih letak dlm mangkuk


ni semua buat sendiri ok, yg no 1 tu je lama tol masak, Japchae tu kena letak minyak bijan n 2,3 jenis sayur gak lak, nama je mee sejuk, bukan guna mee pun, guna ta"hun jenis besar.
 kalau ikut selera aku makanan korea nie tak lah sedap pun, sedap lagi mee goreng malaysia ok hahah...disebabkan pengaruh kuat drama2 korea di m'sia n makan depa nampak cam sedap je kan. 
 padahal tak pun huhhuhu....aku tukang masak n dibantu oleh akak n adik aku yg suka sgt makanan korea. bahan2 of coz lah akak aku beli peminat tegar ok makanan korea, tang masak serah kt aku, walaupun aku tak minat makanan korea aku still tlong masak taw. 


no 2
Pajeon ala korea tu bahan2 dia sama cam buat cucur udang. yang bezanya kita kena buat cam lempeng. guna minyak sikit je tak lah macam cucur udang. sebab tu kulit orang korea cantik kan.tak makan makanan berminyak.

no 3

egg roll lak buat cam biasa telur dadar just roll, kalau suka letak apa dalam tu pun ok. 

p/s : susah gak nak dapatkan bahan2 halal utk masak makanan korea but yg kat ats nie senang.dah masak lama dah sebenarnya baru hari nie nak update huhuhuhu.

5 comments:

Ardini Humaira said...

waaa rajinnya dia buat msakan korea :D

wunny said...

rajinnyaaa..tp betul, makanan korea takde la sedap sgt.penah pergi restoran korea once.tamaw pergi dahh~ ><

izyantyPersonalTaste said...

ardini : bukan rajin pun sebenarnya...terpaksa hahah

wunny:to12 xsedap, tp kalau tgok depa makn dlm drama cam sedap je kan.

Myra Jay said...

Rajin Iz masak... :)
nampak menarik ;)

Nak rasa Iz masak la :D


p/s: Yup-kak Ayu tu dok akt Pmtg Pasir..hehee

Hidayah Bach said...

pergghhh...

biar betull..? hebat tu..

tapi yg ni ada pulak resepi nya..

dayah mmg tak bole masak la makanan macam nih..

cik abang kita tekak melayu..

kalau masak pun takde geng nak makan..

nak resepi kangkung belacan tadi....

huhu...

Newer Post Older Post Home