KOLEKSI VEIL HANDMADE


Pages

Thursday, June 28, 2012

Tutorial :Bunga ros dari kertas

nak belajar buat bunga ros tak,kalau bosan2 leh buat ok. by the way senang sangat. kat bawah nie aku tunjuk step by step.



potong kertas  colur kesukaan korang, bagi jadi bulat cam kat atas, nak senang print out bulatan dari komputer, then potong ikut saiz ampa suka.




besi nak gulung, aku just guna klip kertas besi buka lipatan dia biar jadi cam kat atas.



potong bulatan tadi cam kat atas nie



guna besi untuk gulung sampai habis



last sekali bila dah habis gulung gam kan bahagian bawah.





ok dah siap bunga ros, aku tak faham napa colour purple yg cantik nie bila ambik gambar jadi colour cam biru lak, sungguh tak faham, ke kena tukar hp baru...oh tidak duit lagi, hp nie pun tangah buat hal bila ambik gambar, asyik nak heng je.

2 comments:

Myra Jay said...

Nampak macam senang, tapi dengan tangan keras ni sure rasa susah :)

zackmohd said...

bunga ros jugak leh buat dari kelopak bunga calathea...cuma keringkan kelopak2 tu ..dan cantumkan menggunakan gam panas...dye kan atau spray paint kan dgn apa2 color yg di sukai...selamat mencuba..

Newer Post Older Post Home