Pages

Friday, March 2, 2012

masjid pas vs masjid umno?

Aku bukan nak cakap pasal politik, just nak cite apa yang aku nampak....dekat satu kawasan nie ada 2 buah masjid yang berdekatan...lebih kurang bertentang lah, satu orang pangil masjid papan dan satu lagi masjid batu. tak pasti napa ada dua masjid berdekatan sangat. antara dua masjid nie masjid yang fames dan selalu buat majlis agama dan selalu mendapat sambutan ramai adalah masjid batu, sekarang masjid batu nie sangat cantik taw, walaupun dulu biasa sangat tapi penuh je orang sampai kat luar.

so korang dah dapat tangkap lum, masjid batu n masjid papan dimonopoli oleh parti mana?...by the way kalau nak ikut kita saudara sesama islam gunalah masjid sama- sama kan.walaupun berbeza fahaman politik bab agama sama je kan.

p/s: tanda pilihanraya makin dekat dapat paper berita harian percuma kat masjid tadi, (kalau dapat berita harian tu mesti umno yg bagi. mguan depan kalau dapat harakah lak, mesti pas lak yang bagi kan.

aku parti apa ek? tak sokong mana-mana pun. tak suka politik.

1 comments:

Myra Jay said...

Saam gak tak sokong politik, tp memandangkan negara kita yang dah jadi camni, myra untuk pertama kalinya akan keluar mengundi :D

Newer Post Older Post Home