Pages

Wednesday, March 7, 2012

mari bayar cukai tanah online

cukai tanah kena bayar setahun sekali je, tak mahal mana pun. cam aku lak ada tanah kena bayar kan. padahal nak cite kemalasan aku nak p bayar cukai tanah bos aku punya. cukai tanah nie sangat leceh taw  boleh bayar dekat pejabat tanah daerah masing-masing je. leceh tol tak leh bayar kat pejabat pos cam bil-bil yang lain. aku dah le malas nak p pejabat tanah tu, jauh ok pastu  bayaran dia sikit je pun. ada dalam 6 keping bil tak sampai seratus pun.

so aku pun cuba lah google cara nak bayar online, alhamdulilah mudah sangat dan menjimatkan masa.bayaran secara online kena ikut negeri masing-masing jugak. apa yang korang perlu ada adalah  akaun bank yang didaftar secara online. aku guna Maybank2u.

so kalau nak bayar cukai tanah secara online bagi negeri Pulau Pinang boleh rujuk SINI

RESIT RASMI akan diproses dalam 1 hari bekerja, so kalau korang buat pagi nie, sok pagi baru korang dapat print Resit Rasmi tu ok. setiap bil bayaran secara online akan dicaj RM 0.50 je.

0 comments:

Newer Post Older Post Home