Pages

Friday, March 9, 2012

lelaki tak akan korbankan cita-cita demi seorang perempuan

Tiba-tiba nak tulis pasal nie, nie gara-gara tengok drama cina semalam. betol tak kaum lelaki?u all takan korbankan cita-cita korang untuk perempuan yang korang cintai. eh jap blog aku ner ada orang laki baca pun :p.

Bagi lelaki kerjaya adalah segala-galanya, selagi matlamat mereka tak tercapai selagi tu lah dia takan mengalah. then kalau perempuan harap untuk kawen cepat, tapi lelaki tak nak pun kawen cepat selagai matlamat tak tercapai. so perempuan lah yang terpaksa berkorban masa tunggu kan, pastu tu korang terfikir tak, lama mana nak kena tunggu sampai matlamat n cita-cita dia tercapai dan semuanya stabil. then bila kita tanya dia berapa lama kena tunggu dia tak boleh nak bagi jawapan.so girls kalau u all tak boleh nak buang masa tunggu lama-lama, y not bila ada peluang lebih bagus berjumpa ngan lelaki yang satu matlamat ngan korang kawen je ngan laki tu kan. pandai-pandai je aku nak tukar skrip tu, drama tu bersambung so aku lum taw apa akan jadi hahahah..

Tapi kan kalau leh tunggu pun, kalau si lelaki buat kita cam tunggul kayu je...cam sia-sia je le pulak kan. dalam cite tu girl tu tinggalkan  laki tu buat sementara waktu, sebab dia taw laki tu tak leh nak komitment dalam hubungan sekarang, then bila laki tu berjaya kejar cita-cita dia girl tu akan muncul semula.

girls boleh je tunggu aku rasa, tapi kalau laki tak bagi perhatian sgat n sibuk dengan kerja, sangat membosankan nak tunggu kan.
girls boleh faham lelaki, tapi lelaki tak pernah nak faham girls.

lagi satu aku ada terbaca kt satu blog yang bloger lelaki tulis lebih kurang camni arr. kenapa girls yang ada bf tak nak kawan ngan lelaki lain, kononya cam setia arr kan, padahal baru bf je pun, lum tentu laki tu nak kawen ngan dia kan. so mamat tu nak menyeru kat girls camni kot berkawan je lah ngan semua lelaki, sebab kita tak taw pun sapa jodoh kita hahahah.(.aku tolong sambung sendiri he3 )

4 comments:

hidayah said...

ala..kalau drama mesti hero tu mengalah kawen jugak..

drama mesti kena ending best..

haha...realiti sebenar baru
pahit sikit..

macam kopi..

eh..eh..jom baca entry kopi dia pulak..apa ceritanya..

:)

izyantyPersonalTaste said...

hidayah : a'ah betol2..drama ending mesti happy..realiti sgt pahit he3..

Lizzie Yasmin said...

Perempuan skang, waktu tengah belajar bukan main berkobar - kobar nak jadi wanita berkerjaya lar, kalau laki suruh benti cakap tak mau lar, mak bpaak kita yang yang bayaq kita blaja, dan tentu lar kita nak buat depa bangga dan sengang dan macam - macam lagi alasan konon wanita 2020.

Tapi bila dah kawen mood keje jadi malas mula pasrah jadi suri rumah.

:( Kenapa jadi macam tue?

izyantyPersonalTaste said...

Lizzie : perempuan jadi camtu sebab matlamat dia dh tercapai then bila dah kawen kerjaya tak penting lg, sebab fokus dia adalah membina keluarga lak. kan perempuan cepat berubah2 fikiran he3...

nanti leh buat en3 pasal topic ni lak he3..

Newer Post Older Post Home