Pages

Tuesday, December 13, 2011

melabur 1gram emas dalam maybank

 akhirnya aku dapat juga buka acc nie he3...setelah berfikir panjang pastu rasa rugi tak buka awal2 lagi.
dari awal tahun lagi aku dok surve pasal benda alah nie, n macam2 pendapat orang bagi, klau masa tu aku buka acc gold nie harga emas rendah lagi, tapi orang cakap baik beli barang kemas lagi bagus so aku pun beli lah gelang tangan.

masa mula2 acc nie keluar kita kena deposit 5gram tapi hari nie aku p, maybank dah tukar 1 gram pun dah boleh buka acc, so lagi mudah nak melabur kan, sikit2 lama2 jadi bukit. aku melabur berapa gram;;;rahsia2 he3.
bagi aku maybank adalah bank yang terbaik untuk melabur sikit2....ada duit je leh beli 1,2 gram dulu...kalau bank lain 20 gram keatas untuk permulaan.

sebenarnya aku tak lah berapa faham sangat pasal pelaburan jual beli nie, yang aku taw aku nak simpan je.



 kalau korang nak buka acc gold nie sila rujuk emas semasa di web maybank ok. untuk hari nie harga  dia RM 172.99/g pada kol 1:16PM  tapi masa aku buka acc tadi dalam kol 11 A.M  lebih dapat harga nie 
RM 172.12 ada beza dekat sen tu aku pun tak faham huhhuhhu...Korang hanya akan dapat taw harga sebenar emas kt kaunter je.

kalau aku jual ( ambil duit) dalam bulan nie gak rugi ok sebab harga dia rendah dari aku beli RM 165.92...bulan akan datang harga jual baru tinggi so masa tu baru sesuai untuk jual.tapi aku nak simpan je....tak nak usik pun saving nie...maybe one day bila terdesak baru gunakan, tu pun kena pasti kan harga jual tu lebih tinggi dari harga beli sekarang kan, baru untung.


kalau korang pening apa aku tulis nie sila RUJUK SINI





p/s : mari buka banyak acc, untuk masa depan anda he3...kalau aku ada banyak duit memang nak buka yg acc gold AGRO BANK, tapi sebab aku tak banyak duit maybank lebih sesuai untuk menabung emas.daripada nak kumpul2 bagi ckup harga emas dah naik lagi tinggi so Maybank pilihan aku.

7 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh buka..tp mmg hrga emas berubah..

tak tentu..

untung tp xtaula..

bgus gak kan..

Myra Jay said...

Wahhh menarik nie..

1 info yang amat berguna..

Myra pun nak bukak la.. :)

Lin Azlina said...

owh..1 gram pun dah bley bukak erk... nk jugaklah...thanks yer info ni

izyantyPersonalTaste said...

nuyui : cuba le buka tak rugi pun simpan emas nie,yg pasti harga emas xpernah turun...kalau turun pun still dapat harga mahal gak..

myra : cepat le buka, harga sentiasa naik lagi nie,..

izyantyPersonalTaste said...

lin Azlina :a'ah 1 gram dh boleh buka...sangat senang kan...mari rebut peluang nie :)

CT NoArIzAh ArIs said...

Info yg sgt2 nice akk suka bab pelaburan ni... nanti akk g survey sana sini dulu puashati baru fikir berapa gram nak beli.

Pssttt... jadi jutawan emas secara senyap w/pun tak pakai gelang emas smpai ke bahu..huhu.. !!

izyantyPersonalTaste said...

k.ct:xpa kak surve bagi puashati dlu, baru tenteram he3...sgat stuju jadi jutawan emas senyap...zaman sekarang takut nak pkai barang kemas,banyak perompak, saving dlm bank lg selamat...

Newer Post Older Post Home