Pages

Friday, April 8, 2011

HAMMER BAY IKAN BAKAR - Penang


Kita bako…kita bako…kita bako ikan le…sapa nak  baca cite aku cepat angkat tangan cam saya….ce cite…cer cite…. Sangat happening le cita hantu k.limah nie kan… aku sampai gelak sorang2 bila teringat filem nie, dah macam orang giler lak kan, selamat aku senyum2  dalam umah je hehe…

Selasa lepas kan aku ambik cuti untuk berkumpul ngan family.  Memandangkan abang aku n akak ipar serta anak buah balik bercuti dari johor, kami pun plan le jalan2 cari makan, asal balik penang je mesti cari makan yang best2 kat cini kan. Orang luar pun sama gak kan kalau datang penang memang tak sah cari makanan. Penang kan senonim ngan syurga makanan hehe…

Perancangan awal nak makan dekat TELUK TEMPOYAK tapi terpaksa dibatalkan sebabnya ari isnin kedai tu tutup, so kitaorang p makan dekat Hammer Bay ikan Bakar.

Bagi yang tak tau camna nak p citu meh aku gitau, kedai nie  sebelah kondo Gold COAST (Penang je )   
berhampiran Queensbay Mall, lalu depan Queensbay dulu.

Makanan kat c2 sedap2 jugak, tak mahal sangat, ok le...leh pilih seefood segar sendiri untuk dimasak.

kitaorang p malam c2, kalau siang mesti leh tengok pemandangan yang cantik mengadap laut kat c2.






ikan tiga rasa sangat sedap

 ketam cili

udang masak merah kot hehehe..tak tau nama pe main makan je


ada menu lain lagi yang kitaorang makan, tapi tak ambik gambar, tomyam campur, siput lala masak halia, sayur kailan ikan masin dan ikan bakar, ikan bakar sampai lambat, dah separuh makan baru sampai. 




tengah sedap2 makan. hujan turun ngan angin kuat, selamat kami makan bawah khemah yang agak tengah. orang lain sibuk lari kami still pulun makan je. ada banyak tempat makan, boleh duduk dekat pondok, meja yang tak dak bumbung. disebabkan angin  kuat n hujan habis pinggan sesetengah orang melayang. kedai nie mengadap laut, angin kuat disebabkan angin laut sama.

masa  aritu memang musim hujan pun kan seminggu, tak leh nak jalan mana sangat pun. dalam sibuk2 hujan n angin si adam leh tido ngan nyeyaknya kat citu. kami sambung makan lagi hehehe




 adam with mak long a.k.a my sister
 mula2 sampai adam seronok je sambil lompat2 atas meja.
bila dah lama2 dia mula boring tengok semua orang makan, dia tak leh makan,dia asyik makan mainan dia je. sampai koler baju dia pun nak makan gak.

 last sekali adam tido lagi best kan, nyakitkan mate je tengok orang makan sedap2 huhuhu





uiksss...gaya  tido cam kat oversea je kan sejuk tol heheh...maktok yang tolong ribakan adam :)


dah selesai makan balik dalam keadaan hujan ke umah akak aku kat resort batu feringgi...yeahhh dh kenyang le balik todo ngan aman hehe..


jalan2 family lum habis lagi bersambung...


2 comments:

Myra Jay said...

Myra penah mkn kat hammer bay nie, mmg best dan sedap :)


**Putih gebu betul Adam ha :)

izyantyPersonalTaste said...

myra: a'ah...sedap..bg 5* hehe
adam campur ibu + ayah dia jdi putih camtu mgalahkan pempuan arr..i pun kalah huhu...

Newer Post Older Post Home