Pages

Thursday, April 21, 2011

Blog yang bermotivasi dan banyak tips

hari nie aku nak kongsi ngan korang blog yang menjadi pilihan aku, dan kenapa aku suka masuk blog tersebut. 

Dulu masa mula2 berbloging aku just terfikir pasal trafik blog je, banyak sangat orang dok cakap pasal trafik, bagi tips tingkat trafik le, pentingnya trafik tinggi dan flower, pasal nuffnang le. siap ada segment nak promosi kan blog dan bagai le. Tapi sekarang aku dah tak peduli pasal trafik, fikir2 balik buat pe nak pening2 pale nak fikir benda remeh temeh camtu kan. bloging secara suka2 lagi best. 

sekarang pula aku tengok ramai bloger yang terkejar2  nak jadi femes lak, dah macam nak jadi artis lak. Ada sesetengah tu yang saja2 reka cite buat skandal sana sini...erkkkk sah2 lah nak buat publisiti murahan untuk naik kan trafik blog. sory le kalau ada yang sentap ngan stament aku nie. mungkin itu cara korang untuk naikan trafik, kadang2 aku rasa cam kelakar lak diaorang nie.

eellleh ingat blog ko bagus sangat ke..... mesti korang nak cakap camtu kan, blog aku blog sampah je  tak layak nak cakap camtu kan, mesti ko jelous sampai kuar stament camtu ek....aku tak jelous pun. kalau bloger pun sibuk nak jadi femes cam artis, bloger2 biasa cam aku nie jadi pe lak. cam ada dinding pemisah lak sekarang nie. bosan lak aku nak baca blog2 yang nak jadi artis nie.


lagi satu aku tau le orang malaysia suka sangat gosip artis kan, kalau letak pasal gosip artis je comfim2 trafik tinggi kan. tak kisah lah nak letak gosip pun, tapi kan kalau cite yang baik2 pasal artis tu ok le letak, kalau cite yang tak best dan boleh mengaibkan orang tu dgn jelas baik jangan letak ok. aku rasa semua orang tahu kenapa kan, dalam islam pun dah tertulis jangan aib orang dan sebar kan aib orang berdosa tau, aib diri sendiri pun tak leh cakap, ini kan pulak hal orang lain. nie pun dapat dosa 24 jam gak, cuba bayangkan lah berapa orang dok online dalam sehari pas tu terbaca lak dalam blog kita, tak pasal2 kutip dosa free je kan. malas nak sentuh pasal status duit yang dapat dari cite yang mengaibkan orang, sendiri mau ingat :p


kalau nak pahala 24jam letak le yang bab2 agama or ilmu yang boleh bagi panduan kat orang lain. selagi ada orang baca walaupun kita dah meningal kita still akan dapat pahala tu. tu salah satu cara untuk dapat saham akhirat. renung-renungkan dan selamat beramal.



JOM AKU KONGSI  SATU BLOG NIE, AKU SUKA BACA KAT CITU

banyak info untuk kehidupan seharian dan tips berguna KLIK SINI



p/s : blog korang yang lain pun aku baca jugak, kadang2 tak tinggal jejak.HARAP MAAF  kalau ada orang yang tak suka dengan tulisan aku kat atas tu.

1 comments:

Myra Jay said...

Setuju dengan Iz..
Sekarang ni macam2 pe'el orang kan ;)

Newer Post Older Post Home