Pages

Friday, April 3, 2015

Nak kulit macam orang korea tak ?




Assalamualaikum
hai u all

sebagai peminat tegar drama korea of coz teringin nk kulit cantik + flawess macam pelakon korea gak kan.kan..eh cepat mengaku tak baik menipu taw hahaha...

baru-baru nie ai dapat something barang yang best untuk dicuba....memang nak cuba pun tapi ai tangguhkan dulu sebab ai spesis susah nak percaya kalau ai tak baca review dari blogger. Tambah-tambah kulit ai jenis sensetif  lagi takut nak tukar produk.

Tapi takpe nak cuba test gak, mula-mula tu ai bg orang lain cuba dulu sebab kulit dia tengah elegik teruk sampai dia tak berani pakai apa-apa produk.  baru sekali pakai dia dah bagi feedback positif, rasa sejuk, fresh n rasa bersih kulit.

lepas tu baru ai cuba bau dia wangi, bila guna sabun tu sejuk paling best sebab kan cuaca kan panas baru fresh sikit muka he3..
muka ai punya respon after 3 hari pakai alamak y naik jerawat kat dahi nie....panik hokey tapi ai tgok testimoni org lain okey je kan...so apa yg ai buat adalah p buka page facebook produk yg jual tu,...eh bukan p serang lah hahah...ai p buat reserch dan baca cara betol pakai sabun nie camna. lepas dah kutip ilmu baru apply cara yg betol, ai memang berat mulut sikit nak tanya orang he3...baik ai cari sendiri dan baca lebih senang faham hahha.




Rupa-rupanya kena buihkan dulu sabun tu kat tangan lepas tu letak kat muka, urut muka dari bawah keatas. kalau nak jadikan masker biar dalam 5 minit camtu. lepas dah apply cara yang betol baru jerawat tu kecut hahaha....by the way kulit setiap orang tak sama ada yang bagi respon cepat, ada lambat so sabar hokey. ai baru pakai 7 hari sebenarnya....tapi kesan dia bagus jugak setakat nie, boleh kecilkan ruang pore so kulit tak lah berminyak sangat kan, kalau nak test pore kecil ke tak masa tido nanti korang cuci muka guna sabun nie sahaja jgn letak apa2 kat muka, bangun pagi besok tgok hasilnya.

ampa mesti nak taw sabun apa kan???
Taraa


sabun love

SABUN CZA GLUTATHIONE NUTRI-BIRD NEST










nampak sedap dan menarik kan..hahah...ni bukan makanan lah sabun taw...boleh potong 4 bahagian.

dengar kata boleh pudarkan parut, jeragat dan cela di wajah jugak, yg tu kena pakai secara istiqamah baru nampak hasil u all.

boleh pakai untuk jerawat kat badan jugak, cuaca panas berpeluh ketiak gatal2 pun bagus hilang terus taw.

nampak tak kat jari kita ada tahi lalat, after 7 hari tahi lalat tu dah pudar...warghhh habis lah camni lepas nie tahi lalat kat muka ai lak bakal hilang hahahah...










satu lagi brand yang sama ai cuba bb cream
best giler habaq mai he3

tak berminyak dan tak melekit pun, ringan dan tak rasa macam tak pakai apa-apa kat muka


kalau pakai bb cream nie dah tak payah apply bedak dah
sapu rata kat muka dah nampak cam korang pakai bedak gebu + flawless taw...tak percaya try
see dapat jimat masa lagi, tak melekit kalau lap muka guna tisu pun tak lekat warna paling best tudung korang pun tak kotor, kalis air walaupun berpeluh kat muka taw..lap peluh pun tak lekat kesan bb cream tu.

ai sejak dua menjak nie dah tak sentuh compact powder p keja

kenapa perlu pakai bbcream?
untuk melindunggi kulit dari sinar matahari,
yg nie ada spf 50 
disamping tu dapat merawat kulit jugak
best kan









kalau korang nak taw lebih lanjut dan beli produk nie p tengok dekat page nie

Cza D'Boutique & Beauty 


boleh jugak tengok testimoni dan feedback dari customer


p/s : nie bukan produk korea taw...nie produk malaysia ( Bumiputra) TAPI hasil macam produk korea dijamin halal ditambah bahan kandungan semulajadi, so jgn risau tak dak bahan kimia selamat digunakan.



1 comments:

Ayu Zan said...

comel gila sabunn

Newer Post Older Post Home