Pages

Tuesday, September 8, 2015

TIPS : Menjaga Kesihatan Badan


Assalammualaikum
pearhh nampak sedap tol buah ceri tu kan, saja letak cantik pulak gabungan atas tu ihsan google..


kita nak share benda best nie, adakah anda peminat ulam tegar, sedap giler kalau makan nasi panas cicah ulam n budu or sambal belacan kan, yg tak bestnya bila makan dengan ulam ai punya selera makan bertambah, habis diet ai taw hahaha...

kalau dok kampung nak makan ulam senang je petik tepi rumah je u all, kalau habis2 tak dak pucuk nak dijadikan ulam, pucuk daun kari pun ai rembat taw hahah..sampai my sis cakap ai kambing suka makan pucuk daun, erkkkk tersama lak habit lalala..

bila difikir secara logiknya why ai suka sgt makan ulam time tu ai bukan lah taw sgt khasiat dia pun, zaman dulu2 tak dak lagi p.cik google nak tanya pun dan tak peduli pun pasal khasiat bagai,ai terikut-ikut makan  zaman kecik2 dulu dok umah tok,  menu wajib mesti ada sambal n ulam. So dari citulah bermulanya cinta kita kepada ulam, adik beradik gegirl ai yg lain tak makan pulak ulam n sayur, tu selalu tak geng hahah..ai memang tekak village people tegar tahu huhu..

kita pun perasan jugak orang tua-tua yg sihat n dan cergas, dah umur 70th keatas still kuat, sihat dan cergas, penyakit langsung tak dak, so ai pun buat2 tanya makan apa, depa cakap makan ulam-ulam je, tak dak supplement lain pun. dari ulam tu macam2 depa buat resepi masakan, mesti hampa nak kata dulu2 susah mmg arr kena makan camtu kan hahah...yes dari kehidupan yang susah dulu ada hikmah kesihatan yang baik untuk masa hadapan tahu.

zaman dulu mencegah lebih baik, zaman sekarang dah berpenyakit kena cari ubat macam-macam kan, dan bermacam-macam kena ihtiar dan banyak kena kuar duit bukan.Kesihatan yang baik adalah rezeki tahu, dengan kesihatan yg baik kita dapat beribadat dan berkerja dengan lebih baik bukan???

 so sayangi diri kita sendiri, sebab badan kita nie nak guna lama kan. Berita baik untuk anda tak perlu susah2 nak cari ulam bagai, manalah nak dapat ulam-ulam kampung kalau kat bandar kan, sebagai alternatif pil The Ulam sebagai ganti untuk hampa. Gabungan ulam-ulam terpilih yang baik untuk tubuh kita.

p/s : jangan cakap ai tak share benda bagus kat hampa taw, bagi ibu-ibu yg lepas bersalin tu bagus sgt kalau nak amalkan, pil nie dihasilkan oleh bidan kampung di tempat kita taw, kita marketkan je, semoga memberi manfaat untuk u all.

- semua orang boleh makan tak kira lelaki or perempuan taw. Nak sihat dan cergas boleh amalkan, banyak kebaikan untuk tubuh kita, SAY NO to LEMAU- LEMAU hokey :)








THE ULAM

1-Fungsi utama membantu anda sihat Dan cergas sepanjang hari,
2-melancarkan peredaran darah, membuang angin dalam badan
3-mengurangkan lenguh-lenguh badan dan kebas-kebas kaki tangan

Kesan awal dari pengambilan membuat badan anda berasa lebih ringan,
tambah2 time solat taw.
Sesuai diamalkan oleh lelaki Dan perempuan, tiada kesan sampingan
100% bahan semula jadi. Homemade
Sangat sesuai diamal bagi ibu-ibu yg habis pantang, remaja,dewasa Dan tua.

(TIDAK SESUAI bg IBU sedang Mengandung)
Cara pengambilan
2 biji sehari...3 x seminggu
PRODUK : HOMEMADE By Village People
Untuk tempahan
WhatsApp 019 4204295 for consultant


0 comments:

Newer Post Older Post Home