Pages

Friday, May 11, 2012

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL-medical card

MEDICAL CARD


aku nak syorkan kepada yg belum ada insurance buat lah cepat2 semasa umur masih muda ok, apa kelebihan prudential Bsn Takaful ek, sebab kita akan dapat Medical card, kalau apa2 terjadi kat kita,just tunjuk kat medical nie kat hospital sebab leh daftar bayar murah,  kalau masuk hospital swasta daftar masuk je dah 4k kan.tu baru daftar lain-lain wad lagi. so dengan adanya medical card nie segala perbelanjaan masuk wad akan ditanggung insurance.


satu lagi kalau kita didapati mendapat penyakit kronik segala kos akan ditanggung insurance, setahun boleh claim sampai RM 50 000.00. manakala dalam setahun kita tak claim apa2 kita akan dibayar bonus,dapat cek kot. ,.sebenarnya ada banyak lagi kelebihan kad nie, dah tak ingat huhuhu


aku masuk lambat dah umur 28 baru nak masuk kena bayar rm 120 setiap bulan. kalau umur bawah 28 leh bayar rendah dalam RM 100 je. sebab tu kalau nak masuk insurance ambik masa umur muda ok, seumur hidup akan bayar rm 100 je setiap bulan. lagi meningkat umur kita lagi tinggi kena bayar.

nak taw lebih lanjut leh rujuk egen PRUDENTIAL BSN TAKAFUL berdekatan anda ok.


dalam aku bayar insurance rm120 tu termasuk sekali ngan saving. so insurance nie 2 dalam 1 ok. dan aku ada buat saving asing rm 30 dalam prudential Bsn Takaful. Maksudnya setiap bulan aku akan buat bayaran 
RM 150. 

                                                      BUKU  POLISI  INSURANCE

7 comments:

Nazz@Purple said...

alhamdulillah nazz pun dh masuk..insuran penting..tak bnyak tak pe..janji ada perlindungan..

Myra Jay said...

Myra setakat ni insurance kilang, maybe lepas ni will consider for personal insurance.. ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

stakat ni dari company aje..

Q said...

takaful pn ok jgk..
sebab ada savings 80% dan selebihnya coverage

huda jamil said...

sy baru je sebulan buat medical card ni. senang tak nak claim?

izyantyPersonalTaste said...

huda : setakat nie tengok member yg claim senang dapat...kena tunggu dlm seminggu gak lah baru dpt.

Faculty Of Education Blog said...

Tumpang lalu...Jika berminat untuk maklumat lanjut mengenai Prudential BSN Takaful boleh menghubungi saya Azura Baharudin 0197902162... agen berdaftar Agen kod : 1095365..sebarang pertanyaan berkaitan akan cuba dilayani....wasap/msj/wechat pun boleh...Facebook :https://www.facebook.com/azura.baharudin

Newer Post Older Post Home