Pages

Thursday, July 11, 2013

TIPS- Panjangkan tempoh masa prepaid hp anda Celcom, Maxis, Digi


Assalammualaikum

Hari tu kita dok bising-bising kat blog pasal celcom x2 dan kredit prepaid yg tak guna tapi dah tamat tempoh kan, so ada orang komen boleh extend credit untuk tempoh 1tahun. so aku pun google cari info sikit sebab tak faham sangat kan he3..

Then aku pun terjumpah lah satu web tu so i copy untuk share ngan korang, maksudnya baki kredit korang kena ada rm 30 keatas taw sebab nanti dia tolak  pendaftaran rm 30...so bila dah send request tu n korang dah comfim setuju, dia terus tolak lah. lepas tu korang cek baki tengok dia dah letak date kredit korang dalam tempoh setahun, so tak yah lah aku to-up tiap2 bulan lagi, sebabnya aku jarang guna hp...

tips ini hanya sesuai untuk orang yang  jarang guna hp  ...setiap bulan aku akan to-up rm 30 untuk aktifkan sebulan, so lepas nie dah tak payah to-up rm 30 setiap bulan lg...leh lah jimat sikit kan.

kalau orang bercinta of coz rm 30 to-up pun tak cukup kan.






sumber : SINI
Untuk Celcom


Ok, sebelum korang gunakan code dibawah, pastikan korang topup dulu samada RM30 atau RM50. Sebabnya nilai ini akan ditolak sebagai pendaftaran korang untuk aktifkan sim kad selama setahun tanpa reload.

EXP1 send to 28882 – RM30 will be deducted for 1year validity.
EXP2 send to 28882 – RM50 will be deducted for 2years validity.**syarat tambahan : pastikan reload sekurang-kurangnya RM30 dalam tepoh 6 bulan selepas pengaktifan.

Untuk Maxis (Hotlink)

Minimum kredit diperlukan adalah RM33.
Untuk aktifkan, taip *108*6#  dan tekan butang ‘call’ pada phone.
Call rates
Normal With RM30 top up or more
(valid for 30days) SMS Rates
Activ10 15sen/min 15sen/min 1sen/SMS
Hotlink to same network 39sen/min 36sen/min 7sen/SMS
Hotlink to different network 49sen/min 36sen/min 15sen/SMS

Untuk DiGi

DiGi agak mudah, pastikan nilai kredit anda melebihi RM35

Digi Super Long Life: 365days with RM30

 Step To Activate as below:

Dial *128*4*3#  dan tekan butang Call

2 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

blom rasa perlu ni..hihiih

yusuf nitty negoro said...

Saya punya ko 1 hari 1rm bos

Newer Post Older Post Home