Pages

Wednesday, July 3, 2013

Laici fresh dari ladang



Assalammualaikum
korang percaya tak belakang umah aku ada pokok laici?...nampak siap petik ngan daun sekali...best sangat..nampak sangat menipu kan hahah...kat malaysia boleh tanam pokok laici  tak ek. kalau boleh tanam pun mesti buah dia masam tak sesedap cam buah tanam kat luar negara kan. yang nie aku tak taw mai dari mana, aku beli masa pasar malam minggu lepas, buah laici fresh giler kulit merah masak ranum terus terpikat nak beli 1 kg rm 10 je , murah le kan, 1 tangkai nie  dalm 20 camtu  lah...lupa lak nak kira. Makan 2 biji pun dah puas buah besar isi tebal manis lak tu. Selalu kalau makan laici yg dalam tin tu je kan.  Dulu aku pernah terbeli yg kecik sikit pastu kulit still hijau kuning tak berapa masak sangat, sekali makan tak sedap masam, thah buah tak masak dah jual kan.



 makanan wajib beli di pasar malam koew teow sup...serius sangat sedap, kira aku cam customer tetap akak tu lak, aku suka sup dia sedap dari gerai lain,nasi ayam dia pun sedap, kiranya apa yang dia jual semua jadi sedap lah sebab sup dia hahah.


NEXT POST : Mencabar diri di ESCAPE...nanti kita buat review taw..:)


5 comments:

JaSSNaNi said...

makanan wajib pasar malam saya ialah murtabak dan satay.. :D hehehe

Mel said...

pernah beli tapi mak aiii masamnya...sejak tu tak pernah beli dah..beli yang dalam tin je..hihi

shu said...

escape penang kn?

izyantyPersonalTaste said...

shu : a;ah escape kat penang, teluk bahang dekat ngan batu feringgi

Myra Jay said...

Myra kalau kat pasar malam Seberang Jaya ni menu wajib - nasi kerabu,, hehee :)

Newer Post Older Post Home