Pages

Tuesday, June 25, 2013

Review : Bedak sejuk Tanaka vs bedak sejuk biasa.



Assalammualaikum...

Hari nie aku rajin sikit nak buat review pasal bedak tanaka yang tengah hot dipasaran fb kan. nie pun setelah bermain ngan hati nak review ke tak, berbelah bagi hokey, over kan aku hahahha.Kalau nak ikut kan setakat nie tak dak pun blogger buat review pasal bedak nie, kalau ada pun yang jual copy paste je kan tentang fungsi dia kan.


eh sat napa aku sibuk nak review lak ek, sebabnya aku dah pakai bedak nie, tergetar-getar sangat beli tanpa fikir panjang, dah tu harga lak murah semua orang dok jual tapi yang peliknya tak dak sangat pun testimoni yg berjaya pun, semata-mata hanya nora Danish yang comfim-comfim kulit dah cantik kan, kalau kulit dah cantik  pakai apa pun ok je.

serius nak cakap kulit aku tak sesuai dengan bedak tanaka nie, yang buat aku excited nak beli sangat sebab dia kata leh buat foundaction sekali, masker n scrub giler teruja nak beli sebab foundaction aku dah nak habis. 






aku beli yang colour putih tu ori dr mymar perasa bunga melur...tengok cam kecil je botol dia kan, bila dapat ambik ko besar gedabak gak bedak nie pastu wangi sangat. so malam tu semangat lah pakai kan buat masker le katakan, memang feeling leh buat kulit lembut, tapi kalau kulit sensetif cam aku sila lupa angan-angan untuk cantik hahah....pakai 2,3 malam jugak lah...diorang cakap leh kecutkan jerawat gak kan, aku tak pun...jerawat dari 1 bertukar jadi berderet 3....stress ok jadi camtu...terus stop...pakai bedak sejuk biasa yang putih, lagi hebat rupanya harga pun murah dari RM 1-RM 5 je. 




kalau packet kecik-kecik camni rm 1 je kat kedai runcit pun banyak, aku tak salahkan mana-mana penjual hokey, tak semua produk sesuai ngan kulit kita kan. sendiri pakai sendiri tanggung hokey. 

Apa nak buat ngan bedak tanaka yang banyak lagi tu ek.Nampaknya tersadai camtu je lah he3...aku memang cepat terpengaruh dengan iklan2 di fb nie hahah. Rasanya kebanyakan barang aku beli online,sebab senang dan mudah n tak payah buang masa. 

p/s : sumber gambar ihsan dari pak cik Google.

6 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak sesuai dgn akk la ea..hihih

izyantyPersonalTaste said...

nuyui: a;ah tak sesuai ngan kulit akak, bedak sejuk biasa tu gak yg berkesan he3..

nadz ruslan said...

Samala. Saya pakai pun naik jerawat kecik kecik. Tipulah kalau nak cakap healing crisis,haha. Memang kurang seswai. Jdi skrub badan ja la

Anonymous said...

Salam sis bape rm sis bli n katne?

izyantyPersonalTaste said...

anonymous : bedak tanaka ka? leh beli kat sini https://www.facebook.com/eshazilla?fref=ts

elyna mirsada said...

sy br pertama kali pakai..tp rs pedih ckit muka..

Newer Post Older Post Home