Pages

Thursday, June 6, 2013

ok tak nak stop gold saving maybank?



Assalammualaikum....

korang perasan tak harga mas tengah turun sekarang nie, ramai tol orang dok shopping barang kemas...kemain banyak turun kan. Aku tak minat nak pakai barang kemas, so tak peduli sangat, yg ada pun tak pakai, apatah nak beli lg...sampai lupa yg aku ada satu2nya gelang yg aku beli sendiri tu pun nipis je mampu beli huhuhu

aku punya gold saving tu dah 2 tahun kot tak silap, selalu aku p bank aku tengok kat rate dia selalu je harga turun, nyampah lak aku rasa maybank nie kan, asal harga dia turun banyak sangat tak dak pun naik melambung....time harga jatuh mendadak nie kalau nak beli simpan boleh lah, jual memang tak leh rugi banyak hokey....aku tunggu harga naik aku nak jual lah...cam tak best je gold saving maybank nie...Argo bank cam best sikit harga dia selalu naik tinggi, tapi masa tu aku xdak duit sangat sebab argo bank kena beli banyak gram sekali beli. kalau maybank 1 gram dah boleh beli...kumpul2 sikit2..aku berjaya kumpul berapa gram je lah...tu pun dah lama stop...




cara nak tengok harga beli kat kaunter, tengok bahagian selling rm 142.05/g
kalau jual (kita ambik balik duit kita ) rm 136.14/g...maybank cam merugikan pelabur je aku rasa....harga mas dia untuk jual 2 th nie tak pernah tinggi pun, time aku beli dulu rm 160 keats...kalau jual sekarang rugi banyak. Bila hujung tahun aku tengok harga gold dia naik tapi tak lebih dari 170 pun....tengok hujung tahun nie camna lak.


aku tak reti sangat pasal pelaburan nie, just tengok2 gitu je lah.
ASB n insurance saving aku tak ambik peduli sgt ... bulan2 aku bayar ikut jadual je lah...yg tu untuk hari tua he3..

1 comments:

Myra Jay said...

Myra dalam plan nak beli emas pkai, emas pelaburan lebih suka emas fizikal..
yg tu selalu hrga tinggi :D

Newer Post Older Post Home