Pages

Monday, June 20, 2011

STANZA CINTA lagi best...drama dr novel jugak


Cite nie semalam rupanya, waaa aku terlepas nak tengok, selamat leh tengok online kan kat tonton.com kan. macam lagi best dari nora elena je nie..ada unsur2 islamik aku suka drama n novel camni ^_^. tambah2 hero dia Aaron aziz. sangat suka tengok nur fathia pakai tudung.


Drama bersiri terbaru, Stanza Cinta akan ditayangkan di TV3 mulai 19 Jun 2011, setiap Ahad jam 9.00 malam,  menggantikan rancangan Mentor.  Drama Stanza Cinta ini  merupakan adaptasi dari sebuah novel karya Nurull Halawati bertajuk Stanza Cinta. Novel ini  digarap hasil pengalaman penulis sendiri.


BARISAN PELAKON UTAMA STANZA CINTA
Aaron Aziz (Irfan Ikmal)
Nur Fathia (Amni Sorfina)
Fizz Fairuzz (Taufiq Imran)

KARAKTER WATAK UTAMA

Amni Sorfina:
Seorang guru agama, gadis lemah lembut dan penyayang, gadis yang tabah,  yang sedaya upaya menjadi insan solehah, tak lari dari dugaan hidup dan dilema.

Irfan Ikmal:
Tunang Amni. Irfan sangat mencintai Amni dengan luhur dan ikhlas, pemuda yang baik, kacak dan kaya raya. Irfan kurang ilmu agama dan agak manja dan tidak pandai berdikari.

Taufik Imran:
Taufik ialah cinta pertama Amni, dia agak alim dan berpengetahuan tinggi dalam ilmu agama.



nie le rupa novel stanza cinta, ok mari cari ramai2 kat kedai buku huhuhhu




7 comments:

cikmOt said...

heheheh, kita baru review novel ni kat blog...sian akhirnya irfan mati sakit sle...

Myra Jay said...

Alamak!! Cheq pun terlepas jugak... :)
Nanti nak layan online la :)

izyantyPersonalTaste said...

cikmot : xbest arr ending hero mati...hrp drama depa ubh he3..

myra : he3...sma2 terlepas ...slmat leh tgok online huhuhu

Mek Norfa said...

best gak cete ni, lg best bila ada aron aziz

izyantyPersonalTaste said...

mek norfa : a;ah tol lg best ada aron aziz :)suka2

Nazz@Purple said...

bgus kan trend skrang..novel jd drma..nak tau ending..ramai cri novel tu..menggalakkan org membaca..dan menggalakkan lg penulis menulis..kan.kan..

izyantyPersonalTaste said...

nazz: buat camtu bru tak sia2 bakat penulis novel, leh banyak cabang pendapatan, lagipun banyak novel bagi inprirasi dalam kehidupan n kerjaya...pernah dlu bca novel sampai berangan nak berjaya camtu jugak...

Newer Post Older Post Home