Pages

Friday, April 12, 2013

tips untuk yg pelupa nak makan vitamin setiap hari

Assalamualaikum...

zaman sekarang kalau tak makan vitamin cam pelik lak kan, sana sini jual vitamin untuk cantik kulit, kulit cerah macam2 lagi lah, kalau dulu vitamin tak femes sangat tiba2 sekarang femes lak, so i pun nak kulit cantik dan tubuh yg sihat gak, padahal orang lain dah makan vitamin lama dah kan, terutamnya orang cina yang pentingkan kesihatan.

korang ada penyakit pelupa cam aku tak?,aku kalau bab makan mesti aku lupa,
dah lah pelupa then confuse lak dah makan ke belum...dan aku selalu skip makan sebab terlupa. pastu makan vitamin tak konsisten lak tu makan sebulan pastu stop, lepas sebulan sambung makan lak, pastu dok merunggut awat kulit aku tak ok pun...makan vitamin c 2 bln secara konsisten baru nampak kesan yg ketara hokey, kesan yg segera pun ada gak lah perubahan kecil.

Tapi sekarang aku tak mau skip2 lagi taw, sejak makan vit c yg 1000mg nie, nak makan bagi konsisten...sebab tu aku beli benda alah nie




bekas ubat ikut hari

 


kalau yg 1000mg kita makan 1 biji je sehari

lagi jimat kalau beli yg 100biji sebab harga dia lebih murah dari 30 biji

so kalau nak beli boleh msg kita ek 019-4290584/PM FB

100 BIJI = RM 75

BOLEH BACA KEBAIKAN VITAMIN C KAT SINI


KEBAIKAN VITAMIN C:

 -Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri 
-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan ling
karan gelap di bawah mata 
-Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema 
-Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut
-Anti penuaan dan anti kedut 
-Mengatasi masalah resdung dan alahan 
-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi 
-Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran, jangkitan serta meningkatkan imuniti
-Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis -Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormon anti-stress 
-Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi -Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya
-Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas 
-Membantu tubuh menyerap zat besi yang berlebihan, berguna dalam rawatan anemia 
-Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah dan menurunkan paras kolesterol dalam darah
-Merawat jangkitan saluran kencing
-Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.


Newer Post Older Post Home