Pages

Monday, July 30, 2012

camna melayu nak maju kalau buat bisnes camni kan..

mood begang tol dah kol 11 lebih kedai moto still tak buka lagi, aku dah lah nak p klinik awal buat opyment. tayar pancit kedai dua2 budak melayu tak buka lagi, tu paling dekat ngan ofis aku. bagun tido pun lum masa aku  cari kt umah,  dah ada anak bini  pun boleh malas gi, pelik tol.aku taw napa jadi camtu, sebab dok ngan family so tangungjawab tu rasa lagi, tak payah bayar duit sewa umah, api air dan lain2 kan then bini lak keja so leh goyang kaki kat umah. Serius banyak giler laki camtu zaman sekarang.
selalu lak tu buka lambat n kadang-kadang tak buka langsung. 


aku disebabkan tayar pancit n terdesak sangat tak leh bergerak je kena cari kedai diaorang, kalau buat benda lain aku tak mau p kedai melayu, asyik kena tipu je tayar nie pun dah berapa kali asyik pancit je, caj tayar baru pe sal asyik pancit je. setiap bulan n kadang2 tak sampai sebulan.

2 comments:

Myra Jay said...

Betul tu Iz..

Kita memang nak sokong perniagaan Melayu tetapi itula kan.....

Hidayah Bach said...

yelah..ini sangat betul..
kita fikir nak support yg sebangsa dan seagama tapi akhirnya..
kebiasaannya..
mcm nih la..
(org kita tak serius mcm org mereka)
:)

Newer Post Older Post Home