Pages

Monday, July 30, 2012

akhirnya setelah bertahun2 aku p jumpa Doctor gak

Assalammualaikum....taw tak aku sangat takut nak jumpa doktor gigi, walaupun sakit gigi berkali-kali n baik aku tak dak inisetif nak p cabut or palam gigi tu he3... sakit gigi paling seksa aku rasa nak tido tak leh nak makan pun tak leh, semua benda akan tergangu lah nak buat keja pun tak leh gak. Dalam puasa nie tiba-tiba gigi aku sakit lagi, kali nie lagi teruk rasanya berdesing sakit sampai ke telingga bila malam, makan ubat 2, 3 biji pun tak jalan. pastu rasa nak reyau sorang2 hahahahha. Tahun nie paling mencabar sebab sakit dalam bulan puasa, dah banyak makanan yang best2 xleh nak makan sebab sakit gigi, just makan bubur nasi je untuk sahur n berbuka. Last aku jumpa doktor gigi zaman sekolah menengah he3.

Hari nie setelah kena bising oleh akak aku, aku pun dengan berani nak p buat opyment cabut gigi n palam kat klinik kerajaan. Kol 2 dua aku dah terpacak kat situ, orang first sampai, ingat check dulu nanti datang hari lain, rupanya leh buat terus,sebab xdak orang. so aku pun buat terus je lah, sebab palam gigi tu sikit je pun. pastu terus cabut gigi geraham yang selalu buat aku sakit sampai bengkak. gigi geraham tu tak sakit pun sebab tu leh cabut terus, kalau gigi tengah sakit tak boleh cabut pun. gigi yang aku nak palam satu lagi yg sakit tu tak boleh palam,  sebab gigi geraham bongsu, dia tumbuh menyerong so xleh buat apa2. kalau nak buat gak kena oprate ok lagi aku tak mau, gila sakit nak operate gigi yg tumbuh tak betol kan hahhah....


cabut gigi bulan puasa tak batal puasa pun kecuali  kalau kita tertelan ubat bius n darah of coz batal puasa ok.

p/s : ubat bius lum habis rasa tak sakit, bila dah habis comfim sakit sebab gigi geraham, nak spare ubat tahan sakit untuk telan malam nanti, kena cari kat farmasi. kat Klinik tadi dia bagi ubat KK je. cabut gigi n palam kena bayar RM 4 je. cuba p cabut  kat klinik swasta mau sebatang rm 50 kan. Rugi ok p klinik swasta nak buang gigi pun kena bayar mahal2 kan. lepas dah cabut sakit sama gak 2, 3 hari.

1 comments:

Hidayah Bach said...

mak aiii..
harganya..berbeza sungguh..

Newer Post Older Post Home