Pages

Friday, February 17, 2012

kebosanan boleh mencipta bakat anda?

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamu’alaikum dan selamat hari jumaat, korang pernah rasa kebosonan yang melampau tak then apa yang korang buat. Aku selalu je mengalami kebosanan melampau, datang keja pun bosan taw, walaupun ada internet.
sesetengah orang suka online fb, twiter,game, blog dan lain2 lagi kan. tapi aku dah tak minat semua tu, dah cemuih ok, maybe disebabkan peningkatan umur le kan.

bila balik umah, time malam ada masa lapang gak kan. selalunya aku tengok tv lebih kurang 1jam 30 je, tu pun tangan tu mesti kena buat sesuatu sambil menonton, selalunya aku mjahit le atau lipat baju. kalau tgok tv je tanpa buat benda lain aku akan rasa bosan dan tak best..malam2 dah le aku tido awal he3..tambah2 xleh rebut cnanel tv.

bila tiba hari cuti sabtu n ahad lak, aku paling suka taw, sebabnya aku akan jadi buzy buat keja umah, kemas or memasak. sebenarnya aku tak minat sangat kuar p mall jalan tanpa arah tujuan, sangat rimas di tempat orang ramai. kalau ada barang yang nak beli je or my sister ajak kuar baru aku kuar.

kalau nak ikutkan aku banyak sangat masa lapang, satu masa kat tempat keja, yang kedua time malam. Then akibat kebosanan nie baru aku taw yang aku nie ada bakat jugak, sebelum nie aku tak taw pun ada bakat seni. so dari kebosan ni lah jugak aku leh dapat duit rupanya. 

jom tengok hasil dari kebosanan yang dapat aku hasilkan, by the way buat benda2 camni mengembirakan hati aku. sambil buat hobi masa lapang dapat duit.Alhamdulilah atas rezeki Allah walaupun tak banyak tapi rezeki yang tak putus-putus.


bodyscrub



guestbook wedding



veil nikah/ kawen/tunang



p/s : skrg pun malam2 still mjahit orang tempah hampir siap dan ada lagi lain customer...Thank's Allah

4 comments:

missina said...

fuhhh hebat,,memang bleh wat duit sgt nih,,untunglah bakat Allah dah bagi,,gunakan sebaiknya,,ermm sy ni takde bakat sampingn yg leh wat duit gk,,huhu

izyantyPersonalTaste said...

missina: thank's..tak lah hebab sgt jika nak bandingkan dgn org lain.Alhamdulilah. stiap org ada bakat tersendiri just tak nampak je lg n tak perasan...

Myra Jay said...

Iz ada bakat, kena susun strategi pasti akan jadi usahawan berjaya :)


p/s : Iz, nak minta tolong like dan komen kat entry bawah ni (Komen kena lebih dari 7p.p)
http://denaihati.com/nikon-d90-gadget-impian-mj

izyantyPersonalTaste said...

myra :insyaallah...tq
dH LIKE n komen kt gadget impian.

Newer Post Older Post Home